UBADAO NOŽEM PO TELU: Podignuta optužnica za pokušaj ubistva na Voždovcu

S. J. M.

05. 07. 2024. u 15:19

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Mitra C. (31) zbog sumnje da je 3. februara 2024. godine, ispred jednog restorana na Voždovcu, pokušao da liši života S. Š. i I. A. nanevši im nožem više ubodnih rana.

УБАДАО НОЖЕМ ПО ТЕЛУ: Подигнута оптужница за покушај убиства на Вождовцу

Foto: Profimedia

Mitru C. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miloš M. i Vladimir N. koji se terete za učestvovanje u tuči. Ova optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Mitru M. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu dovršio započeto ili ponovio krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da je Mitar C. oko 2 časa 3. februara, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, usled povišene emocionalne napetosti i jednostavne alkoholne opijenosti i emicionalno nestabilnog poremećaja ličnosti, sa umišljajem pokušao da liši života S. Š. i I. A.

U toku verbalne rasprave između okrivljenih i oštećenih, nakon što su izašli ispred restorana u kojem su svi tokom večeri boravili, Mitar C. je, kako se sumnja, nožem koji je držao u ruci ubo I. A. tri puta u predelu trupa i naneo mu tešku telesnu povredu, dok je Miloš M. pesnicom udario I. A. u predelu leve strane lica i naneo mu laku telesnu povredu, a Vladimir N. više puta udario u predelu glave.

Mitar M. je oštećenog S. Š., koji je stajao pored, nožem ubo u predelu leđa, a pošto je on krenuo da beži i ubrzo pao, okrivljeni su ga sustigli, pa ga je Miloš M. pesnicom udario u predelu glave, a Vladimir N. ga šutnuo u predelu tela.

Do njih je dotrčao i Mitar C. koji je seo na oštećenog dok je ležao na zemlji i zadao mu više uboda nožem u predelu tela, usled čega je oštećeni zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Okrivljeni su se potom taksijem odvezli sa lica mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!