PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA ZELENAŠENJE: Pozajmili novac, pa povećavali kamatu

N.B.

07. 08. 2024. u 13:39

SUDIJA za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu odredio je pritvor J. S. (26) i R. G. (34) iz Batajnice osumnjičenih za više krivičnih dela povezanih sa zelenašenjem.

ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ЗЕЛЕНАШЕЊЕ: Позајмили новац, па повећавали камату

Foto: MUP

Nadležno tužilaštvo će u nastavku istrage ispitati oštećene i svedoke, prikupiti sve materijalne dokaze i preduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega će donetu odluku o tome ima li dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Kako je ranije saopšteno, J. S. i R. G. su pozajmili novac jednom muškarcu i iskoristvši njegovu lakomislenost, ubedili ga da pristane da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala. Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali, kako je vreme prolazilo, J. S. i R. G., kao i Z. Z. (24) koji će sutra biti saslušan, su došli do njegove porodične kuće i pretili njegovim roditeljima.

Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je 20. jula svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći, ako ovaj ne vrati glavnicu i kamatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVO! NEČUVENO! Neverovatan skandal: Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama!