PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NAPAD I PREBIJANJE DVOJICE POLICAJACA U BEČMENU: Napadačima prerti 3 do 10 godina zatvora

J.D.Lj.

20. 08. 2024. u 13:00

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podigao optužnicu protiv trojice okrivljenih iz Obrenovca i to D.K. (29) zbog krivičnog dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu i neovlašenog držanja opojnih droga, a protiv D.U. (30) i B.R. (rođen 1999. godine) zbog ksprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НАПАД И ПРЕБИЈАЊЕ ДВОЈИЦЕ ПОЛИЦАЈАЦА У БЕЧМЕНУ: Нападачима прерти 3 до 10 година затвора

Foto: D. N.

Oni se terete da su dana 14.novembra 2022. godine, oko 20,00 časova,  u Beogradu, GO Surčin, naselje Bečmen, ulica Glavna bb, zajednički silom sprečili službena lica u vršenju službene radnje otkrivanja krivičnog dela i hvatanja učinioca koju preduzimaju u okviru svojih ovlašćenja.

 Tom prilikom su službenim licima naneli laku telesnu povredu, a okrivljeni D.K. neovlašćeno je držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstancu koja je proglašena za opojnu drogu.

Oni su, nakon zaustavljanja vozila u kojem su se nalazili, policajce PS Surčin Ž.S. i S.A. koji su pristupili vršenju službenih radnji legitimisanja i pregleda lica, verbalno i fizički napali.

Naime, policajac S.A. u desnom džepu donjeg dela trenerke okrivljenog D.K. pronašao je jedan PVC paketić u kojem se nalazio kokain, ukupne neto mase 0,31 gram koju je neovlašćeno držao za sopstvenu upotrebu.

 Onda je D.K. jednom rukom za kragnu majice uhvatio policajca S.A. i povukao ga ka zemlji, a drugom rukom mu zadao udarac zatvorenom šakom u potiljačni deo glave.

Nakon toga je policajcu prišao i okrivljeni B.R. koji mu je zadao udarac nogom u predeo grudnog koša od kog je ovaj pao na zemlju, pa mu je potom okrivljeni D.K. dok zadao više udaraca rukama i nogama u glavu i telo.

Za to vreme okrivljeni D.U. je drugom policajcu Ž.S. sa leđa zadao udarac rukom u potiljak od kog se ovaj savio unapred, a potom je oštećenom navukao majicu preko glave i zadao mu više udaraca pesnicom u glavu, oborio ga na zemlju, da bi potom D.U. i B.R. koji je prišli i zadali mu više udaraca nogom u telo.

Napadači su se vratili u svoje vozilo i njime pobegli sa lica mesta.

Utvrđeno je da su policijskim službenicima Ž.S. i S.A. nanete povrede u vidu istegnuća mekotkivnih struktura duž vratnog dela kičmenog stuba i nagnječenje u desnoj polovini potiljačnog predela koje predstavljaju jedinstvenu laku telesnu povredu.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima za izvršena navedena krivična dela i da ih osudi po zakonu.

Za krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri do deset godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer