NOVA ODLUKA U VEZI NOVOSAĐANKE KOJA JE ZAPALILA SRPSKU ZASTAVU: Preti joj tri meseca zatvora

Lj.P.

23. 09. 2024. u 15:55

NOVOSAĐANKA Malina M. (42), osumnjičena za povredu ugleda Srbije, koja je u petak, 20. septembra, zapalila zastavu u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, danas je privedena na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je predložilo da joj se odredi pritvor.

НОВА ОДЛУКА У ВЕЗИ НОВОСАЂАНКЕ КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА СРПСКУ ЗАСТАВУ: Прети јој три месеца затвора

FOTO:Društvene mreže

Kako se navodi u saopštenju novosadskog VJT, povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti, a koji se dogodio 20. septembra u Partizanskoj ulici u popodnevnim satima, kada je M. M. skinula zastavu Republike Srbije sa objekta firme „Tehno-ferum“, bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je opisani događaj kvalifikovalo kao krivično delo povreda ugleda Republike Srbije, kažnjivo Krivičnim zakonikom kaznom zatvora u trajanji do tri meseca.

U toku do sada preduzetih radnji, kako se dalje navodi, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičena M. M. je uhapšena, te joj je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, na okolnost izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičene, Više javno tužilaštvo je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticajem na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, kako dalje navode, u skladu sa zakonom sprovesti postupak, u okviru kojeg će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ova Novosađanka je, kako smo ranije objavili, uhapšena u subotu, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak, na kojem se vidi kako sa zgrade jedne firme skida državnu zastavu, zatim je gazi, a onda ju je u zapalila.

Na pomenutoim snimku se, što je zapanjujuće, vide i prolaznici koji su u tim trenucima prošli pored nje, ali nisu reagovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)