OSOBA SA POTERNICE IZA REŠETAKA 30 DANA: Određen pritvor osumnjičenom za saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu

Lj.P.

08. 10. 2024. u 18:48

OSUMNjIČENOM za saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu, kada je u nedelju poginula S.J. (38), dok su njen suprug Ž.J. (36) i dve maloletne ćerke teško povređeni, a treća devojčica lakše, određen je pritvor do 30 dana.

ОСОБА СА ПОТЕРНИЦЕ ИЗА РЕШЕТАКА 30 ДАНА: Одређен притвор осумњиченом за саобраћајну несрећу у Бачком Петровцу

FOTO: NSuživo

Prema rečima Jelene Ostojin, portparola Višeg suda u Novom Sadu, ova mera osumnjičenom je izrečena zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

On je prethodno bio priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezednosti javnog saobraćaja u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćčaja, za koje je propisana kazna od dve do 12 godina zatvora.

Vozač T.P. koji je sa 1,48 promila alkohola u organizmu u nedelju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula S.J. (38), dok su njen suprug Ž.J. (36) i dve maloletne ćerke teško povređeni, a treća devojčica lakše, imao je falsifikovana dokumenta.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pre dva dana uhapšen Ivan Petrović, sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet uhapšenog, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatska dokumenta falsifikovana.

Zbog sumnje u stvarni identitet tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da je reč o Tomislavu Petroviću (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani.

Nesreća se dogodila u nedelju oko podne na mostu kod Bačkog Petrovca iz pravca Rumenke i Novog Sada, kada je vozač „mercedesa“ koji je imao 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i sudario se sa „fiatom“, u kojem je bila petočlana porodica iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme