DŽONIJA SA VRAČARA LOVILO VIŠE DRŽAVA, DOLIJAO U ŠPANIJI: Vušović uskoro u Specijalnom sudu u Beogradu,nek se spremi Zvicer

Z. Uskoković

18. 10. 2024. u 17:42

VOĐA takozvane "vračarske ekipe" Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara, uhapšen je u Španiji, u akciji srpske, španske i policija više zemalja EU, a na osnovu crvene Interpolove poternice,koju je za njim raspisalo nekoliko država.

ЏОНИЈА СА ВРАЧАРА ЛОВИЛО ВИШЕ ДРЖАВА, ДОЛИЈАО У ШПАНИЈИ:  Вушовић ускоро у Специјалном суду у Београду,нек се спреми Звицер

Foto: EPA

 Njemu su lisice stavljene u Barseloni, kao i njegovoj nevenčanoj supruzi Mileni Lakić. Srbija ga potražuje zbog optužbi da je blizak Radoju Zviceru i da čini deo "kavačkog klana", odgovornog za nekoliko likvidacija i krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Za njim je poternicu raspisalo nekoliko zemalja: Austrija,Nemačka, Hrvatska, Slovenija ...  I  Republika Srpska je tragala za njim.

Protiv Vušovića se vodi krivični postupak pred Posebnim odeljenjem Višeg suda za organizovani kriminal, a okrivljen je da su on,Uroš Piperski i Zvicer stvorili kriminalnu grupu, koju čini najmanje 45 osoba. Optuženi su da su počinili najmanje tri likvidacije - Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šaraca.

Terete se i da su pokušali da ubiju sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runju, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.

Zvicer i Vušović optuženi su i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, pored ostalog, cijanidom pokušali da otruju osobu, koja je bila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. Reč je o Strahinji Saviću, koji je prethodno sa Lazarem Ilićem (optužen u Srbiji da je ubio Šarca u podzemnoj garaži Tržnog centra "Ušće") uhapšen u Budvi, pod sumnjom da su spremali ubistvo Marka Ljubiše Kana, bliskog saradnika Luke Bojovića.

- Vušović je okrivljenom Nedeljku Todoroviću izdao nalog da napravi plan i pronađe pogodno mesto za izvršenje zločina, ali i da napravi plan dolaska i odlaska sa mesta zločina. On je izdao nalog okrivljenom Strahinji Saviću da bude vozač i odveze ubice na mesto zločina, a potom ih i odveze i tako omogući beksto i to okrivljenog Filipa Grujića koji je najpre trebalo da ubije Šarca. U zločinu je trebalo da učestvuje i sada pokojni Aleksa Vasiljević. Ipak, za zločin je angažovan Lazar Ilić kao neposredni izvršilac - navodi se,pored ostalog, u optužnici protiv ove kriminalne grupe.

Okrivljeni "Vračarci" terete se i za likvidaciju navijača Partizana Aleksandra Halabrina. Optuženi su da su 20. marta 2020. namamili Halabrina u iznajmljeni stan na teritoriji Beograda, i to uz pomoć ljudi, koje je ubijeni navijač poznavao, a potom ga likvidirali. Nakon ubistva, njegovo telo je zakopano u selu Parcani. Halabrin je ubijen jer je, prema tvrdnjama optužnice, planirao ubistvo okrivljenih Daria Đorđevića i Uroša Piperskog.

Posle ubistva Halabrina, Piperski je pojedinim okrivljenima preko "Skaja" poslao i da sada "hrani crve u šumi". Kriminalnoj grupi "vračarci" na teret se stavlja i ubistvo biznismena Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici. Optužnica je,inače, puna "skaj" prepiski u kojima su pripadnici grupe do detalja pripremali zločine, ali i slavili posle ubistava.

Pomenuta "ekipa" je pokušala i da ubije i navodnog pripadnika "škaljarskog klana", Miloša Nilovića Runja, u poznatom kafiću na Vračaru. Za ovaj napad bilo je obezbeđeno 150.000 evra, a kako nije uspeo da to Miljanović uradi, vođa grupe, Nikola Vušović, ipak ga je nagradio sa nekoliko hiljada evra i platio mu odbranu nakon što je priveden. Vušović je za Nilovića bio spreman da izdvoji 50.000 evra iz svog džepa, te da on tu ima "interes druge vrste", navodi se u jednoj od "skaj" poruka.

Vušović je koristio nadimke "Diablo", "Pirana", "Valhala", Piperski kao "LeBron James", "Bubatronac", "Francuz", Dario Đorđević je bio "Međedina", "Spomenko Gostić", "Kalimero", "Sinđelić"..

ŽENA

PREMA nezvaničnim informacijama žena,koja je sada nevenčana supruga Nikole Vušovića, je svojevremeno bila devojka Nikole Mitića. Navodno, njih dvojica su bila u sukobu zbog nje. Kriminalna grupa Veljka Belivuka je, prema optužnici, otela i ubila Mitića. Belivuk i Vušović su u kriminalnim poslovima tesno sarađivali, a obojica su blisko povezana sa Radojem Zvicerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)