ŠTA ĆE MI ŽIVOT BEZ MOJE DECE I DANIJA: Potresna ispovest Mirjane Lazović koja je u tragediji kod Kraljeva ostala bez troje dece i supruga

Indira Hadžibulić

23. 09. 2024. u 13:12

Joj, živote, joj, deco, sestro... Ne dao Bog nikome. Ovako je plakala, jaukala i zapomagala Mirjana Lazović, supruga Danijela Lazovića koji je sa troje dece i komšinicom juče stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Raške.

ШТА ЋЕ МИ ЖИВОТ БЕЗ МОЈЕ ДЕЦЕ И ДАНИЈА: Потресна исповест Мирјане Лазовић која је у трагедији код Краљева остала без троје деце и супруга

VV ŠOKIRANA Mirjana Lazović prima saučešće ispred doma

Ona je na ličnu odgovornost izašla iz bolnice dan posle tragedije, čuvši da je ostala bez najvoljenijih. Porodično su krenuli da obeleže Malu Gospojinu u Studenicu, a samo se Mirjana vratila. "Novosti" su juče, najtužniju ženu na svetu, zatekle sa ranom na čelu i sa zavijenom desnom rukom.

Nije otišla u kuću svekra i svekrve već u svoj dom. Sa njom je bio Danijelov brat Dejan, a sanitetsko vozilo Vojske pored kuće. Ni tim vojnicima ni bolničarkama nije bilo lako - pomoć je bila potrebna baš svima, i vojnicima...

VV ŠOKIRANA Mirjana Lazović prima saučešće ispred doma

Mirjanu smo zatekli na drvenoj klupi. Pored nje je sedela žena koja joj je veoma slična. Sestra bliznakinja, Maja, došla je iz Podgorice.

Mirjana je bila svesna da je izgubila troje dece i muža. Nije se naljutila kada je videla i novinare u njenoj nesreći.

- Sve sam gledala svojim očima. Čovek je išao nenormalnom brzinom, našom trakom! Kao da je išao namerno da nas ubije. Danijel je pokušao da se skloni što je više mogao, ali nije uspeo. Ne znam kako se auto podvukao pod kamion. Čudi me da sam ostala živa! Kamo sreće da nisam! Ostala sam zarobljena u smrskanom vozilu. Svega sam bila svesna.

Foto: Sandžak danas

Nakon gutljaja-dva vode neutešna žena nastavila je: - On mi je čitavu porodicu odneo! Ako ima pravde, taj neće nikad izaći na slobodu!

Sestra Maja je tešila Mirjanu, kako je znala i umela:

- I ja sam izgubila troje dece zajedno sa tobom! To su i moja deca...

U jednom trenutku iz kuće smo čuli glasan plač i ridanje Mirjanine majke. Neko je ušao da izjavi saučešće.

Neka Mira odluči o sahrani

Pripadnici Vojske su bili sa nama celu noć. Rekli su nam da će obdukcija biti danas. Vikend je, ne može pre. Tek posle obdukcije znaćemo kad je sahrana. Oni su nam rekli da će se pobrinuti za sve. Ne znam gde ćemo ih sahraniti. Kako god Mirjana odluči - kaže otac Diko.

Mirjana je tada potrčala unutra da umiri majku, a sestra za njom. Mi smo napustili kuću krenuvši dalje, putem jezive tragedije.

U porodičnoj kući Danijelovih roditelja u Novom Pazaru, u naselju Postenje otac Radosav Diko i majka Dobrica dočekivali su komšije, rodbinu i prijatelje.

Ćuteći.

Reči utehe odbijale su se od njih.

Danijel Lazović je od 2011. godine zaposlen kao frizer u Vojsci Srbije. Od tada je živeo sa ženom i decom u selu Draganiće, u Raški. Radio je i privatno, kao moler, radio je sve poslove koji su mu došli pod ruku. Zbog toga je često odsustvovao. Bio je željan svoje porodice. Letos je trebalo da ide sa vojskom u Mirovnu misiju, bilo bi mu drugi put, ali nije. Otac Radosav nam reče da je hteo da bude više sa svojima.

Bolničarke

Dve bolničarke su juče bile ispred kuće nesrećne Mirjane Lazović. Nisu uspele da joj daju infuziju.

Žene su bile očajne, ali su izlazile pred svakog ko je došao u dom i pitale treba li podrška.

- Da mi je bar jedno ostavio, bilo bi mi lakše, nego ih je sve odveo sa sobom. Lana je pošla u četvrti razred, Luka u prvi, a Mila, najmlađa, tek je napunila godinu - muški je promuklo govorio Radosav Diko.

Dikova sestra "plakala je" o bratancu:

- Nije bio ni pijanica, ni kavgadžija, bio je domaćin i mnogo je radio, samo da se skući.

Danijelova majka Dobrica je ćutala i uzdisala.

- Ja juče nisam ni bio kod kuće. Bio sam na selu. A juče ujutru sam se ja i čuo sa Danijelom. Kupio je drva pa me je pitao kad ću da dođem da mu pomognem da cepamo. Oko 18 sati došao je moj brat od strica i rekao mi da je Danijel imao udes. Rekao mi je da nije ništa strašno - govorio je sledeće otac Diko ...

Dikova sestra je čula za nesreću preko medija. Tek uveče su došle starešine da kažu detalje.

Dan pre nego što je vozio porodicu u Studenicu, bio je u Batajnici

Pokojni Danijel obožavao vojsku

DANIJEL i Mirjana su se sa decom i komšinicom uputili u manastir Studenica, gde ih je čekao Danijelov kolega kako bi proveli lep dan pored svetinje - izjavio je za medije njihov prijatelj. On je naveo da je Danijel dan ranije bio na vojnoj paradi u Batajnici, i da je bio srećan. Prema njegovim rečima, voleo je vojsku, u koju je stupio 2014. godine:

- Bio je izuzetan i pošten, porodičan čovek. Tragedija je sve ovo što se dogodilo. Eto, samo dan kasnije, maltene nekoliko sati nakon toga stradao je sa decom i to u udesu sa vojnim vozilom. Komšinica je pošla sa njima u manastir jer je bio praznik Mala Gospojina. Sve su se prethodno dogovorili, jer je imao slobodan dan. Znali su često da izdvoje vreme i da se druže sa prijateljima i porodicom. Eto, prijatelj i kolega ga je čekao, zvao da vidi dokle su došli, a telefon je samo zvonio i zvonio ispod smrskanog vozila. Nije znao da je izgubio Danijela i njegovu dečicu. Kada je video da je bila neka nesreća, a potom i fotografiju udesa gde se video plavi automobil, presekao se, naslutio je da su oni...

Danijel i Mirjana su, prema rečima prijatelja, nedavno kupili kuću u Raški.

- Jadna naša Mirjana, sama je ostala. Ugasila joj se kuća, ne znam da li će naći snage da preživi ovu tragediju - pričao je prijatelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)