VOZAČ IMAO 1,48 PROMILA ALKOHOLA: Otkriveno ko je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Bačkom Petrovcu

Lj.P.

07. 10. 2024. u 10:07

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkom Petrovcu uhapsili su državljanina Republike Hrvatske I. P. (37), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

ВОЗАЧ ИМАО 1,48 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА: Откривено ко је изазвао тешку саобраћајну несрећу у Бачком Петровцу

FOTO : NSuživo

On se sumnjiči da je juče, u Bačkom Petrovcu, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba poginula, a povređene su četiri, među kojima troje dece.

Kako se sumnja, do nezgode je došlo, kada je I. P., koji je vozio sa 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem se nalazila porodica iz Novog Sada.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju oko podne na mostu na ulazu u Bački Petrovac iz pravca Rumenke i Novog Sada. U sudaru „mercedesa“ i „fijata“ poginula je J. S. (38), dok je J. Ž. teško povređen. U toj nesreći povređeno je i troje dece, uzrasta, 10, devet i sedam godina. Kako saznajemo, za volanom „fijata“ je bila J. S.

Tridesetosmogodišnjakinja je uprkos naporima lekara Urgentnog centra KCV, nažalost, podlegla teškim povredama, dok je njen suprug, takođe teško povređen, zadržan na bolničkom lečenju. Njihova deca, od kojih je dvoje teže povređeno, ali nisu životno ugroženi, hospitalizovana su u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Posle nesreće, kako saznajemo, muškarci koji su bili u „mercedesu“, najpre nisu hteli da otkriju ko je od njih dvojice bio za volan, ali se utvrdilo da je vozio I. P., državljanin Hrvatske, a na mestu suvozača je bio mladić iz Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme