OTAC I DVE ĆERKE JOŠ U BOLNICI: Poznato stanje teško povređenih u saobraćajnoj nesreći juče kod Bačkog Petrovca

Lj.P.

07. 10. 2024. u 14:11

JEDNA od tri devojčice povređene u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Bačkog Petrovca, u kojoj je njihova majka S. J. (38) poginula, a otac Ž. J. (36) teško povređen, danas je otpuštena iz Dečje bolnice na kućno lečenje.

ОТАЦ И ДВЕ ЋЕРКЕ ЈОШ У БОЛНИЦИ: Познато стање тешко повређених у саобраћајној несрећи јуче код Бачког Петровца

FOTO:NSuživo

Kako je za "Novosti" rekla dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, devojčica koja je danas napustila bolničku postelju ima lakše povrede.

Njene dve sestre, koje su zadobile teške povrede, ostaju u bolnici na lečenju, ali nisu životno ugrožene.

- Jedna je sa intenzivne nege premeštena na odeljenje, dok je druga i dalje zadržana na intezivnoj nezi na posmatranju i sledi joj operacija - kazala je dr Đuretić.

Otac devojčica Ž. J. u trenutku ovog izveštavanja je hemodinamski stabilan. U Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine za naš list navode da je pacijent u nedelju primljen sa teškim politraumatskim povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći.

- Nakon kompletno sprovedene dijagnostike i lekarske pomoći indukovan je prijem na Kliniku za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola gde su preduzete sve mere intenzivnog lečenja i monitoringa - navode u PR službi UKCV.

Njih četvoro su povređeni u saobraćajnoj nesreći u nedelju na ulazu u Bački Petrovac iz pravca Rumenke i Novog Sada, kada je došlo do sudara "mercedesa" i "fijata" u kojem je bila petočlana porodica iz Novog Sada. U ovoj nesreći poginula je S. J. (38), majka tri devojčice uzrasta 10, devet i sedam godina.

Posle nesreće, policija u Bačkom Petrovcu uhapsila je državljanina Hrvatske I. P. (37), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči da je juče, u Bačkom Petrovcu, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba poginula, a povređene su četiri, među kojima troje dece.

Kako se sumnja, do nezgode je došlo kada je I. P., koji je vozio sa 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem se nalazila porodica iz Novog Sada.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji