"NEMOJ SLUČAJNO DA VIDIM SUZU DOK OVO NE PROĐE" Sahranjeno dete koje je palo sa 4. sprata, Novi Pazar zavijen u crno (VIDEO)

Indira Hadžibulić

14. 10. 2024. u 16:55

VELIKI broj građana Novog Pazara okupljen je ispred Bor džamije u naselju Lug u Novom Pazaru. Trenutno počinje Ikindija namaz posle kojega će se klanjati kolektivna dženaza, namaz za preminulog dečaka.

НЕМОЈ СЛУЧАЈНО ДА ВИДИМ СУЗУ ДОК ОВО НЕ ПРОЂЕ Сахрањено дете које је пало са 4. спрата, Нови Пазар завијен у црно (ВИДЕО)

Foto: Novosti/Drustvene mreze

Većina okupljenih građana ne može da stane u džamiji, pa čekaju ispred.

Običaj kod muslimana je da se najbliži članovi porodice halale/poslednji put pozdrave sa umrlim.

Snimak majke (sa ljubičastim maramom) kako se vraća iz džamije gde je poslednji put videla svog sina i halalila se sa njim.

Majka Birsena obučena u ljubičasto hrabro se i dostojno držala, a pored nje je  bila svekrva.

Mladi bračni par ostao je bez jedinog deteta.

Foto: Novosti/

- Nemojte slučajno da vidim suzu dok ovo sve ne prođe - rekla je svekrva, majka oca Emila (25) koji je tragično izgubio svoje dete.

Prema muslimanskom verovanju, haram (greh) je da se plače, po verovanju to će uznemiriti dušu umrlog.

Mališan je prevezen kombijem na tabutu, a bio je prekriven zelenim čaršafom.

Sahranjen je na Velikom groblju u Novom Pazaru. 

Podsećamo, dečak je juče u popodnevnim satima neprimetno izašao na krov, odnosno otvorenu terasu zgrade u kojoj je živeo i ubrzo pao.

@vecernjenovosti8 Tuga u Novom Pazaru: Sahranjeno dete koje je palo sa prozora i poginulo #novipazar #sahrana #dete ♬ original sound - Vecernjenovosti

Tom prilikom je zadobio teške telesne povrede u vidu preloma lobanje i gornjih ekstremiteta. Ekipa hitne pomoći ga je reanimirala na licu mesta i ubrzo odvezla u Opštu bolnicu u Novom Pazaru. 

Međutim, zbog težine povreda bilo je neophodno dečaka uputiti u Beograd, na odeljenje neurohirurgije. Na putu do Beograda, u mestu zvanom Maglič, dečaku se pogoršalo stanje, tako da je odlučeno da se dečak odveze do najbliže bolnice u Kraljevu.

Po rečima tamošnjeg doktora Zorana Mrvića, borba za život dečaka trajala je čitava dva sata, ali je u 21.45 č. dečak ipak proglašen mrtvim. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)