U POŽARU STRADALI MAJKA I SIN? Novi detalji tragedije u Kanjiži, sumnja se da je ovo uzrok izbijanja vatrene buktinje

R. Š.

16. 10. 2024. u 11:44

U POŽARU koji je noćas izbio je u stambenoj kući, u Dubrovačkoj ulici broj 12 u Kanjiži, na severu Bačke, život su izgubile dve osobe, čiji identitet još nije utvrđen. Međutim, pretpostavlja se da su u pitanju majka (75) i sin (52), koji su živeli u tom objektu koji je namenjen za stambeno zbrinjavanje socijalnih slučajeva.

У ПОЖАРУ СТРАДАЛИ МАЈКА И СИН? Нови детаљи трагедије у Кањижи, сумња се да је ово узрок избијања ватрене буктиње

Foto: R. Šegrt

Njihova tela pronađena su jutros na zgarištu kada su vatrogasci ugasili vatru. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Senti tela su poslata na obdukciju, u Centar za sudsku medicinu u Novi Sad, gde će biti urađena identifikacija.

Uzrok izbijanja požara još nije utvrđen, jer je uviđaj na mestu tragedije još u toku, ali se pretpostavlja da je, najverovatnije, vatra nastala iz neispravnog šporeta koji su stanari koristili.

- Pretpostavljamo da su živote izgubili majka i sin, koji su tu živeli. Inače, objekat je bio namenjen za socijalne slučajeve. Uzrok požara je, najverovatnije, neispravan šporet, a možda su ga koristili na pogrešan način – saznali smo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti, koje je naložilo obdukciju tela.

Požar je policiji i vatrogascima prijavljen jutros oko šest sati, kada su komšije iz okolnih kuća primetile dim i plamen. Kada su vatrogasci stigli na lice mesta požar se već bio razbuktao, pa im je trebalo pola sata da ga lokalizuju, a tek onda i da totalno ugase vatru. Nažalost, na zgarištu su pronađena dva tela, saopšteno je iz Policijske uprave u Kikindi koja je nadležna za ovo područje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI IZAZOVI: Prirodne katastrofe ne poznaju granice