DANAS OPTUŽNICA PROTIV UROŠA BLAŽIĆA: Više javno tužilaštvo u Smederevu završilo istragu masakra kod Mladenovca

Јелена Илић
Jelena Ilić

18. 10. 2023. u 09:21

VIŠE javno tužilaštvo u Smederevu završilo je istragu o devetostrukom ubistvu u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a optužnica protiv Uroša Blažića (20), okrivljenog za masakr, biće podignuta danas u Višem sudu u Smederevu, saznaju „Novosti“.

ДАНАС ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ УРОША БЛАЖИЋА: Више јавно тужилаштво у Смедереву завршило истрагу масакра код Младеновца

MUP

Prema nalazima lekara veštaka, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje, Uroš je bio uračunljiv kada je 4. maja počinio zločin, a kod njega nisu pronađeni simptomi psihopatoloških promena ličnosti. Te večeri nije bio pod uticajem alkohola niti narkotika.

Više javno tužilaštvo u Smederevu vodilo je jedinstvenu istragu protiv njega, ali i njegovog oca, ujaka i brata od ujaka, koji su u pritvoru zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i prometa oružja i eksplozivnih materija. Podsetimo, Više javno tužilaštvo u septembru proširilo je istragu protiv oca osumnjičenog za masovno ubistvo, Radiše B. iz Mladenovca.

Blažić je okrivljen za ubistvo osmoro ljudi, i pokušaj ubistva još trinaestoro koje je teško ranio. Najmlađa žrtva imala je 15, a najstarija 25 godina. Jedan mladić preminuo je u bolnici pedeset dana kasnije. Uroš je na saslušanju priznao zločin rekavši da je ljude ubio kako bi „zaplašio stanovništvo sela“.

Blažić je u pritvoru od 5. maja nakon hapšenja. Osumnjičen je za teško ubistvo, a maksimalna kazna koja mu se može izreći je 20 godina zatvora s obzirom na to da je u trenutku ubistava imao 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio