NASTAVLJENO SUĐENJE BIVŠOJ DRŽAVNOJ SEKRETARKI MUP: "Čuveni policajac" pokazivao njene intimne fotografije

Z.U.

05. 07. 2024. u 15:16

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu juče je, u nastavku suđenja visokim rukovodiocima MUP Srbije Dijani Hrkalović, Dejanu Milenkoviću i Miloradu Šušnjiću, prikazan audio i video materijal, nastao tokom tajnog praćenja advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ БИВШОЈ ДРЖАВНОЈ СЕКРЕТАРКИ МУП: Чувени полицајац показивао њене интимне фотографије

Foto: I. Marinković

On je bio pod obradom policijske operativne grupe "Mangusta", koja je "snimila" njegov susret sa Dragoslavom Miloradovićem, kumom Luke Bojovića, u jednoj piceriji na Vračaru sredinom maja 2018. godine.

Obojica su ubrzo ubijena, a njihove smrti su i dalje nerasvetljene. U tom razgovoru njih dvojica, pored ostalog, pominju i tadašnju državnu sekretarku MUP-a, sada optuženu Dijanu Hrkalović. Ona se tereti da je izvršila krivično delo trgovina uticajem, tako što je uticala da se integralni snimak skrati, iseku delovi tog razgovora u kom se ona pominje.

Na snimku, koji je juče prikazan, čuje se kako Ognjanović opisuje Miloradoviću fotografije, koje mu je navodno u svom telefonu pokazao jedan pripadnik MUP-a. Čuje se kada advokat kaže:

- Gledao sam snimke, znaš šta se vidi. Ovoga mi krsta, video sam ovako. Zid, grb Srbije i grb ministarstva, jedan pored drugog. Halteri, tange, 15 slika, ona slika samu sebe i šalje.

Miloradović ga u jednom trenutku pita da li je siguran da je to "ona", misleći na Dijanu Hrkalović, a Ognjanović navodi da je te fotografije ona slala jednom "čuvenom policajcu".

Tokom razgovora mogla su da se čuju i različita imena, poput Zvicera, ali i da se insinuira da je nekadašnja državna sekretarka "petljala" sa snimcima nadzornih kamera posle ubistva Vlastimira Miloševića, poznatije kao "ubistvo na šinama".

Ognjanović u jednom trenutku kaže da je "sve njena ideja, pouzdano znam da je ona to radila. Na sedam mesta, ostale dve, pouzdano znam da je ona radila".

Tužilac Milenko Mandić posle izvođenja ovih dokaza naveo je da su snimci koji su sačinjeni napravljeni po zakonu i da je postojala tajna naredba suda za praćenje ljudi sa snimka. Odbrana je istakla da nema primedbu na ovaj snimak, jer ide u korist odbrani i dokazuje da on nije skraćivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!