DILOVALI DROGU PO BEOGRADU, "ZARADILI" VIŠEGODIŠNJU ROBIJU: Apelacioni sud potvrdio presudu dilerima, preinačio samo za jednog okrivljenog

J.D.Lj.

05. 07. 2024. u 18:02

PRESUDOM Višeg suda u Beogradu Saša Tiosavljević, Igor Nešković, M.A. i Ilija Četnik bili su oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Igor Nešković oslobođen od optužbe i da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ДИЛОВАЛИ ДРОГУ ПО БЕОГРАДУ, ЗАРАДИЛИ ВИШЕГОДИШЊУ РОБИЈУ: Апелациони суд потврдио пресуду дилерима, преиначио само за једног окривљеног

Foto: J. Ćosin

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je, nakon održane sednice veća, doneo odluku kojom je, usvajanjem žalbe branioca M.A, preinačena prvostepena presuda, samo u delu odluke o kazni u odnosu na ovog okrivljenog, te je on zbog izvršenja produženog krivičnog dela teška krađa osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina (u koju kaznu mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora u trajanju od 4 godine). U preostalom, nepreinačenom, delu, prvostepena presuda je potvrđena.   

 M.A. je oglašeni krivim što je 6, 8, 12, 22, 26 i 28 septembra 2012., u Beogradu, oduzeo na štetu trećih lica putnička motorna vozila, u nameri da prisvajanjem istih pribavi sebi ili drugome protivpravnu imovinsku korist, od čega je dva od navedenih dela izvršio na naročito drzak način.            

Saši Tiosavljeviću, Igoru Neškoviću, M.A. i Iliji Četniku je stavljeno na teret da su u vremenskom periodu od januara do 3. oktobra 2012., na teritoriji Srbije, u sastavu grupe, neovlašćeno prodavali, nudili na prodaju, radi prodaje držali, prenosili i posredovali u prodaji heroina i marihuane. Tiosavljević je organizovao mrežu preprodavaca, kupoprodaju veće količine droge i transport istih na relaciji Novi Pazar - Beograd.

Svi su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Dragan Anđelković, u odnosu na koga je obustavljen krivični postupak zbog smrti, kao pripadnik grupe, u dužem vremenskom periodu prevozio je i prodavao drogu beogradskim "dilerima", a po nalogu Tiosavljevića.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, NE MOŽETE MI NIŠTA! Novak Đoković isprozivao bahate Engleze kao nikada u životu!