SPAJAJU SE PROCESI "JOVANJICA 1" i "JOVANJICA2" U JEDAN: KV Veće Višeg suda donelo odluku

J.D.Lj.

08. 07. 2024. u 16:44

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu odlučilo je da se postupci poznatiji kao "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2" spoje u jedan. Ovo znači da će se svim optuženima u dva sudska postupka, a ukupno ih je 18, ubuduće suditi u jednom predmetu.

СПАЈАЈУ СЕ ПРОЦЕСИ ЈОВАЊИЦА 1 и ЈОВАЊИЦА2 У ЈЕДАН: КВ Веће Вишег суда донело одлуку

Foto MUP/Ilustracija

Predsedavajući sudskog veća će biti isti sudija - Zoran Ganić. On je, inače, prisustvovao tokom svih procesnih radnji koje su obavljene u oba sudska postupka. 

Inače, još od podizanja optužnice 2021. za "Jovanjicu 2", tužilac Saša Drecun, koji postupa u oba procesa, predlagao je spajanje postupaka, ali je bilo potrebno da se u "Jovanjici 2" završi pripremno ročište, dok se "Jovanjica 1" redovno sudilo.

Osim Predraga Koluvije, koji je optužen u oba postupka u slučaju "Jovanjica 1" kao organizator kriminalne grupe koja je proizvodila i prodavala stotine kilograma marihuane, u "Jovanjici 2", pored njega, optuženi su još devetoro, od kojih čak 6 iz policije i tajnih službi, BIA i VOA.  Oni se terete da su obezbeđivali "Jovanjicu" i da su Koluviji dostavljali poverljive informacije iz policije.

Poslednja dva ročišta za "Jovanjicu 1" održana su 24. i 25. aprila, na kojima je tužilac Drecun tražio da se sa suđenjem ne nastavi dok se kao svedok u sud ponovo ne pozove i ispita inspektor Slobodan Milenković, poznatiji kao Mali Senta, bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv korupcije beogradske policije koje je razotkrilo "Jovanjicu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima