PUCAO SAM MU U LEĐA, A KADA JE PAO U GLAVU: Stefan Zlatanović opisao kako su ubili Ranka Radiševića u Rušnju

S. J. M.

16. 09. 2024. u 17:25

RANKO Radošević je Stefanu Zlatanoviću (28) iz Lebana i Luki Vučetiću (26) iz Kraljeva tražio da ubiju nekog čoveka u Beogradu, što su oni odbili, pa su onda ubili Radoševića. Ovako bi se mogla sažeti suština odbrane okrivljenog Stefana Zlatanovića, koju je danas detaljno iznosio tri sata na suđenju u Višem sudu u Beogradu.

ПУЦАО САМ МУ У ЛЕЂА, А КАДА ЈЕ ПАО У ГЛАВУ: Стефан Златановић описао како су убили Ранка Радишевића у Рушњу

Foto: Printskrin

Zlatanović i Vučetić su optuženi da su 9. marta 2023. godine izvršili teško ubistvo Ranka Radoševića na podmukao način u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju i tada doveli u opasnost i živote tri gosta. Na teret im se stavlja i nedozvoljeno nošenje oružja. Osim njih za pomaganje u ovom ubistvu optuženi su Marko Pjanović (28) i Azra Šabanović (22) iz BiH, koji su izručeni da im se sudi u Beogradu i koji tvrde da nemaju ništa s tim.

Optuženi Zlatanović je rekao da je hteo da se brani ćutanjem, ali je odlučio da iznese odbranu i neće da odgovara na pitanja, jer zna šta bi ga tužilaštvo i sud pitali, jer mu nije prvo suđenje.

On je ispričao da je 2020. godine izašao iz zatvora u kojem je bio četiri godine i tri meseca i da nikako nije mogao da se zaposli.

- Na poziv druga, koji živi u Kanadi, došao sam u Beograd. Tu su me čekali njegovi prijatelji Vlada i Bane, koji su rekli da imaju posao za mene da prevezem tri automobila iz Beograda i za Beograd i za to sam dobio 1.000 evra - kazao je u sudu Zlatanović. - Onda tu više nije bilo posla za mene, jer je smanjen pošto je došla zima, pa su rekli da će da donesu torbu, koju treba da pričuvam, dok neko ne dođe da je pokupi. Kazali su da je ne diram, da ne ostane moj DNK trag na njoj. Uzeo sam gumene rukavice, otvorio je i unutra je bilo oružje, uglavnom pištolji. U jednom momentu su mi rekli da pozovem druga kojem verujem, da bi uvek neko bio u stanu, ako treba da se dođe po torbu i ja sam pozvao Luku. Kada je došao dobili smo kriptovane telefone i sa Vladom i Banetom smo preko njih komunicirali.

Okrivljeni je rekao da su živeli u štek stanu i da su 24. januara prošle godine dobili poruku da je stan "vruć", pa su morli da se presele.

Posle toga im je stigla poruka da se posao sa oružjem obustavlja i da mogu da uzmu po jedan pištolj.

- Zatim su nam ponudili novi posao. Rekli su da je manji rizik, a veća zarada i da treba da pratimo jednog čoveka. Prvi dan smo ga pratili i poslali fotografije. O tom čoveku bih naknadno da vam napišem pismo, koje ćete dati tužiocu, ne bih sada zbog medija da otkrivam ko je, da ne izađe u javnost, da ne napravim sebi još veći problem - kazao je Zlatanović sudiji. - Pratili smo ga tri dana, a onda smo neke dane preskakali, jer nas je mrzelo, pa smo slali poruke kada je izašao iz kuće i kada se vratio, a nismo bili tamo. Pratili smo ga 5. marta kada je bio u automobilu sa ženom i decom, ali smo ga izgubili, jer nas je uhvatilo crveno svetlo na semaforu. Poslali smo poruku da je ušo u tržni centar i sat vremena kasnije izašao, iako nismo znali gde je.

Optuženi je zatim ispričao da su im Vlada i Bane 7. marta doneli bombu i daljinsko aktiviranje i rekli da je u tri sata po noći stave ispod auta čoveka kojeg su pratili i to ispod sedišta vozača.

- Rekli su mi da se zbog kamera pravim da vezujem pertlu, da parkiramo 20 metara dalje i čim neko uđe, nebitno ko, odmah aktiviramo. Odgovorio sam da neću nikoga da ubijem i tada su počeli problemi - tvrdi Zlatanović. - Rečeno nam je da se sutradan nacrtamo na benzinskoj pumpi u Rušnju i da se nađemo sa Rankom Crnogorcem. Rekli su mi da je preko njega išla i prodaja oružja i bomba i da je prodaja polovnih automobila samo paravan za prodaju oružja. Luki nije bilo dobro, pa sam poveo devojku, jer sam znao da pred njom neće da me maltretira.

On je negirao da se na tom susretu pravio da hoće da kupi auto, jer da je tako kaže, on bi seo da vozi da ga isproba, a seo je na suvozačevo mesto, dok je Ranko vozio:

- Na okretnici kod Sremčice je tražio da izađem iz auta i rekao da bi me išamarao što sam poveo devojku. Rekao je da sutra vratimo automobile, telefone, bombu i pištolje i da imamo 48 sati da ubijemo tog čoveka, rukama, kamenom, lukom i strelom, kako god znamo ili će nam pobiti porodice, pustiti da ih sahranimo, a onda nas žive odrati. Luka i ja smo imali oko 8.000 evra i hteli smo sutradan da mu odnesemo to, da vratimo sve što su nam dali i plaćali nam stan i pitamo koliko još treba, jer nismo hteli da ubijemo čoveka. Nosili smo hirurške maske, jer je Ranko rekao da ih stavimo, pošto je imao operaciju srca, pa se plašio da Luka ima neki virus i da mu ga ne prenese. Kada smo došli Ranko je pričao telefonom, video nas je i Luka mi je rekao, "vadi pištolj iz torbice" i onda je on izvadio pištolj i zapucao na Ranka. Ispalio je četiri, pet metaka, ali mu nije bilo ništa, pa smo mislili da ima pancir. Ušao je u kafić, a ja za njim. Pucao sam mu u leđa, ali kada je pao, prišao sam i pucao mu u glavu.

On kaže da su odatle pobegli autom u kojem su imali kantu goriva, jer im je rečeno da je kupe pre nego što su došli na pumpu. Na kiosku su kupili upaljač, skinuli su jakne i trenerke i zapalili u autu.

- Zvali smo taksi, ali kada nas je dovezao, pobegli smo, ne znam zašto, jer smo kod sebe imali 8.000 evra. U stanu sam povraćao. Tu sam doneo i pištolj, koji je posle nađen. Molio sam Boga da nas uhvati policija, a ne Vlada i Bane ili neko od njihovih ljudi. Kada je policija pokucala na vrata otvorio sam i podigao ruke. Svanulo mi je kada sma odveden u Centralni zatvor - ispričao je Zlatanović, rekavši da se kaje zbog svega i da kune dan kada je došao u Beograd.

Na kraju je rekao da ne poznaje okrivljene Azru Šabanović i Marka Pjanovića i da ne zna kako su oni završili sa njim i Lukom na suđenju.

Branilac Azre Šabanović ponudio je 25.000 evra jemstvo da se brani sa slobode, ali je sud to odbio.

HOĆE DA SE BRANI SAM

ADVOKAT po službenoj dužnosti Stefana Zlatanovića zatražio je na početku suđenja da bude razrešen, jer već duže vreme ne razgovaraju i ne može savesno da obavlja posao branioca. Zlatanović je rekao da hoće da iznese odbranu, ali da braniocu to ne odgovara. Pošto je sudija odbio da ga razreši, Zlatanović je rekao da će pokušati da pribavi novac i angažuje advokata, a ako ne uspe braniće se sam, a ovaj branilac neka samo sedi u sudnici, jer mora da ima advokata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ZAPEVAO PESMU KOJU SVI ZNAJU: Ovako je izgledao susret dve velike zvezde (VIDEO)