ZAPALIO PET POLICIJSKIH VOZILA TOKOM PROTESTA 2020. ISPRED SKUPŠTINE: Izrečena kazna Vuku Tici

S. J. M.

11. 10. 2024. u 15:24

APELACIONI sud povećao je kaznu Vuku Tici, koji je za vreme protesta 8. jula 2020. godine ispred Narodne Skupštine u Beogradu zapalio policijska vozila, sa godinu i po dana zatvora na dve godine zatvora. On je pravosnažno osuđen za izazivanje opšte opasnosti i izrečena mu je i novčana kazna od 200.000 dinara.

ЗАПАЛИО ПЕТ ПОЛИЦИЈСКИХ ВОЗИЛА ТОКОМ ПРОТЕСТА 2020. ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Изречена казна Вуку Тици

Foto: N. Skenderija

Tica je prema presudi tada prišao službenim vozilima MUP RS koja su bila parkirana na stazi između Glavne pošte i crkve Svetog Marka, te je kamenom polomio staklo na jednom, nakon čega je upaljačem zapalio zapaljivu materiju pospešivač gorenja i izazvao požar, koji se proširio i na drugo vozilo u neposrednoj blizini. Potom je otišao do drugog policijskog vozila i isto uradio, a na kraju je zapalio i "policijsku maricu" i otišao.

Apelacija je obrazložila da je delimično usvojila žalbu Prvog tužilaštva i da Prvi osnovni sud u Beogradu nije dovoljno uzeo u obzira da je tada oštećeno pet vozila i da je Tica već osuđivan, pa je kaznu povećala za šest meseci. Kako su naveli kazna u trajanju od 2 godine mogla bi uticati na okrivljenog, ali i na druge da ubuduće ne vrše ovakva, a ni slična krivična dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti