VRHOVNO TUŽILAŠTVO TRAŽI ZAŠTITU ZAKONITOSTI U POSTUPKU OKRIVLJENIMA ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA: Na potezu Vrhovni kasacioni sud

J. I.

18. 10. 2024. u 15:01

Vrhovno javno tužilaštvo prihvatilo je inicijativu zastupnika i porodice Stefana Filića (18) iz Velike Plane, na presudu okrivljenima za njegovo ubistvo, i podnelo zahtev za zaštitu povrede zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, izjavila je za „ Novosti“ tetka ubijenog mladića, Javorka Marković.

ВРХОВНО ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ЗАШТИТУ ЗАКОНИТОСТИ У ПОСТУПКУ ОКРИВЉЕНИМА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА: На потезу Врховни касациони суд

FOTO: Privatna arhiva

-Sumnje porodice i našeg pravnog zastupnika Borka Petkovića da je došlo do  nepravilnosti prilikom izricanja presude pred Apelacionim sudom, potkrepljuje ovaj zahtev koji mogu podneti samo najviše instance i koji ima za cilj ispravljanja povreda zakona. Porodici ostaje da sačeka odluku Vrhovnog kasacionog suda za koju veruje da će ispraviti nepravdu, navodi Javorka Marković.

Podsetimo,  Apelacioni sud u Beogradu preinačio je drugu prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu za ubistvo Stefana Filića (18) i smanjio kazne okrivljenima za ubistvo. Prvooptuženom Nikoli Bojoviću sa 18 godina kazna zatvora za teško ubistvo smanjena je na 15, dok je u odnosu na Mitra Pandurevića prvobitno delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je prvostepeno osuđen na 15 godina, preinačeno u učestvovanje u tuči, za koje je u drugom stepenu osuđen na tri godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?