"SVE VREME SAM MU GOVORIO KOLIKO GA VOLIMO": Potresno svedočenje Jovana, čijeg je brata Petra ubio Uroš Blažić

Tanjug

21. 10. 2024. u 12:33

U NASTAVKU suđenja Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet i ranio 12 osoba, svedočila su braća dvojice ubijenih mladića.

СВЕ ВРЕМЕ САМ МУ ГОВОРИО КОЛИКО ГА ВОЛИМО: Потресно сведочење Јована, чијег је брата Петра убио Урош Блажић

Foto: Tanjug

Nikola Mitrović, čija su dva brata Petar i Marko Mitrović ubijeni u Malom Orašju, danas je ispričao da je on među prvima stigao na lice mesta zajedno sa svojim rođenim bratom Jovanom Mitrovićem.  

Kako su naveli i Jovan Mitrović i Nikola Mitrović, njihovog oca je brat Petar Mitrović pozvao te večeri i rekao da je povređen, zbog čega su se njih dvojica uputila ka spomeniku, a kada su stigli na lice mesta već su kod kapije sreli oca jednog od ubijenih mladića koji je rekao "pobi ih čovek kao kerove".

Svog brata Petra Mitrovića su pronašli i stavili u automobil i odvezli u bolnicu, a tokom vožnje Petar Mitrović je govorio da ne može više da izdrži i da ga izbace iz automobila.

- Ja sam mu sve vreme govorio koliko ga volimo i da mora da izdrži - rekao je Jovan Mitrović.

On je opisao da je prilikom ulaska u dvorište kod spomenika video mladiće koji leže povređeni na zemlji, a brata od strica Marka Mitrovića je video kako sedi mrtav.

Deda ubijenog Nikole Milića Drago Milić je takođe te noći došao na lice mesta, gde je video povređene i mrtve, dok su povređeni kukali i zapomagali.

Na kraju se obratio optuženima i nazvao ih monstrumima.

Suđenje se nastavlja u ponedeljak, 28. oktobra, za kada su pozvani veštaci.

Pored Uroša Blažića u ovom postupku je optužen i njegov otac Radiša Blažić zbog sumnje da je svom sinu obezbedio oružje kojim je zločin počinjen i oružje koje je pronađeno u njihovoj kući nakon masovnog ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBRO JE ŽENE, SMIRITE SE! Jelena Đoković zavodi red!