JANKOVIĆ OTKRIVA ŠTA SE DESILO SA DANKOM? Očekuje se da ispriča kako je nastradala i gde je njeno telo

S. M. Jovanović

04. 06. 2024. u 07:28

HOĆE li posle dva i po meseca konačno biti razrešena misterija gde je sakriveno telo malene Danke Ilić (2), nestale u Banjskom polju kod Bora 26. marta, zavisi od iskaza koji će u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas dati Srđan Janković (50) iz Luke.

ЈАНКОВИЋ ОТКРИВА ШТА СЕ ДЕСИЛО СА ДАНКОМ? Очекује се да исприча како је настрадала и где је њено тело

Foto: Društvene mreže/Igor Mitrović

Ovaj radnik borskog "Vodovoda", osumnjičen zajedno sa kolegom Dejanom Dragijevićem (50) iz Zlota za ubistvo devojčice, do sada se branio ćutanjem, ali je nedavno izjavio da želi da iznese svoju odbranu.

On se, navodno, dva dana predomišljao, a zatim prelomio i doneo odluku da ispriča sve što zna o ovom zločinu. Janković bi, očekuje se, mogao da odgovori na pitanja kako je nastradala devojčica koja je, očigledno, krenula niz dvorište domaćinstva svog dede po majci, i izašla na put u trenutku kada joj je majka Ivana otišla do automobila da godinu dana starijem sinu da vodu, i gde se nalazi njeno telo.

Dragijević je na saslušanju u Tužilaštvu detaljno opisao događaje od kobnog 26. marta, rekavši da je on lično devojčicu zadavio golim rukama. Policija je detaljno pregledala širi rejon Luke, odakle je Janković, Zlota u kojem živi Dragijević i susedni Sumrakovac, budući da su često bili na terenu i poznaju ga odlično, ali telo devojčice nije pronađeno. Takođe, pretraženi su bunari, jaruge, reke i pritoke, rezervoari, septičke jame, sva mesta na koja su ukazivali Dejan Dragijević i njegov brat Dalibor (40), koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja 7. aprila u borskoj policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima