SVI U SUDNICI SE ZALEDILI: Dečak-ubica rekao šta je uradio posle masakra u Ribnikaru

Novosti online

09. 10. 2024. u 10:51

DEČAK K. K. (14) iz Beograda, koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" napravio masakr kakav se u istoriji ne pamti, juče je skoro četiri sata svedočio o zločinu. Tog dana ubio je devet vršnjaka i čuvara, a kako je izjavio, nakon pucnjave "izvadio je okvir pištolja i odbacio oružje dalje od sebe"!

СВИ У СУДНИЦИ СЕ ЗАЛЕДИЛИ: Дечак-убица рекао шта је урадио после масакра у Рибникару

Foto: N.Skenderija/Novosti

Na pitanje zašto je to učinio samo je rekao: "Zbog lične bezbednosti, da me policija ne ubije".

Podsećanja radi, dečak je juče svedočio u postupku koji se vodi protiv roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović. Njima se sudi za teško delo protiv opšte sigurnosti i neovlašćeno držanje municije.

Ročište je održano u Specijalnom sudu u Beogradu zbog zaštite i bezbednosti maloletnika i on je, prema nezvaničnim informacijama, stajao za sudskom govornicom, dok su roditelji ubijene dece sedeli iza stakla u delu za publiku.

K. K. je odgovarao na sva pitanja, ali je često pravio velike pauze pre nego što bi izustio rečenicu, tako da je izgledalo da je to činio vrlo promišljeno.

Masovno ubistvo je izvršio iz dva očeva pištolja, koja je, kako je rekao, "lako našao u plakaru u stanu i u svoju sobu ih prebacio dva dana pre zločina". On je tada potvrdio da ga je otac vodio u streljanu i da mu je govorio da je "ponosan na to kako puca, na njegovu tehniku i preciznost".

- Da nisam imao očev pištolj, masakr ne bih ni počinio. Oružje mi je bilo nadohvat ruke - rekao je, navodno, K. K. tokom svog svedočenja.

Dečak ni o majci nije imao lepe reči.

- Rekao je da ga je majka držala pod pritiskom da bude najbolji i da je to bio okidač! Međutim, tačan motiv nije rekao. Govorio je da se u razredu osećao odbačenim. Tačno je da se družio sa svima, ali da je imao osećaj da ga nisu prihvatili. Dečak je rekao da su ga devojčice najviše nervirale jer su se pravile važne, šminkale se i pozirale. Jednostavno tog dana je rešio da ih ubije i zato je zakasnio na prvi čas - objašnjava izvor blizak ovom slučaju.

K. K. nije završio svoje svedočenje pred sudom i ono će biti nastavljeno 17. oktobra. Svi učesnici u postupku - sud, tužilaštvo, advokati, njegovi roditelji, ali i roditelji ubijene dece, imaju zakonsko pravo da mu postavljaju pitanja na koja mora da da odgovore jer je pristao da svedoči. K. K. je juče u sudu svedočio duže od tri sata.

U sudnici su mu pitanja postavljali glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, advokati i deo roditelja.

Poznati advokat Toma Fila kaže da o tome da li je dečak K. K. (14), koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", govorio istinu odlučiće sud.

- O tome kada će izaći iz bolnice odluku donosi psihijatar. Kada on proceni. Ne može niko drugi jer se maloletnik nalazi u bolnici - tvrdi Fila.

Prema njegovim rečima, iz ovoga što je do sada čuo, misli da nema dovoljno dokaza da se majka osudi.

- Nisam imao uvid u predmet. Pričam na osnovu onog što sam pročitao. Predmet je sam po sebi težak. Videćemo kakvu će odluku doneti sud po pitanju oca dečaka - priča Fila.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K. K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K. K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

URAĐENA ANALIZA ŠVAJCARSKE: Piksi održao sastanak sa igračima