UHAPŠENE UBICE ZORANA USKOKOVIĆA SKOLETA MLAĐEG: Posle tri i po godine im stavljene lisice na ruke

Novosti online

15. 10. 2024. u 22:48

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili pripadnike organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

УХАПШЕНЕ УБИЦЕ ЗОРАНА УСКОКОВИЋА СКОЛЕТА МЛАЂЕГ: После три и по године им стављене лисице на руке

Foto: N. Skenderija/MUP

Kako se sumnja, organizovana kriminalna grupa čiji je organizator N. Ž,  a pripadnici M.K., A. D. i V.B. kao i A. N. koji se nalazi u bekstvu, su 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u  Rakovici, u  Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole (1998).

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N. Ž. maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica kako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Osumnjičeni A. D., V. B. i A. N. se sumnjiče da su po nalogu N. Ž. pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Foto: Arhiva novosti

Na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili su  pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom  prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu.

Osumnjičenima N. Ž., M. K., A. D. i V .B. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal - izjavio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKU PUKO FILM! Đoković postavio ultimatum teniskim vlastima - počeo rat kakav beli sport ne pamti!