U KUHINJI JORDANSKE KRALJEVSKE PORODICE: Gordon Remzi u novoj sezoni serijala "Skriveni ukusi sveta"
ZA proslavljenog svetskog kuvara i TV lice Gordona Remzija hrana je kapija za upoznavanje različitih kultura, ali i prolaz ka dušama ljudi i njihovom domu.

Foto Nacionalna geografija
Upravo zato ovaj gastro-umetnik, u četvrtoj sezoni, kulinarsko-putopisnog serijala "Skriveni ukusi sveta", koji se na kanalu Nacionalna geografija emituje od 16. juna, nedeljom, u 22.00, vodi nas u novu avanturu upoznavanja različitih kuhinja sveta.
Pred nama je šest novih jednočasovnih epizoda tokom kojih će Remzi prošetati od Bliskog Istoka preko Havaja do Španije. Ovog puta čuveni kulinar svoju avanturu započinje na prelepom, ali opasnom Florida Kiz koralnom arhipelagu, gde će se na moru, ali i kopnu, suočiti sa mnogobrojnim izazovima tokom sakupljanja retkih, ali neodoljivih začina za specijalitete tipične za tamošnju kuhinju. Putešestvije nastavlja na obalama Irske, gde čas na strmim liticama lovi rakove, a zatim se seli na kopno kako bi sa lokalnim stanovništvom učestvovao u tradicionalnom kupanju ovaca.

Foto Nacionalna geografija
Naravno, sve u svrhu otkrivanja specifičnih aroma ove večito zelene zemlje. Videćemo ga i na Havajima, gde će nam spremiti čuveni specijalitet poznatiji kao "ono", a zatim nas vodi u Maroko, gde otkriva tajne berberske kuhinje. Sakupljaće i školjke na nepristupačnim liticama španske Galicije, istraživaće kubansku kuhinju, a vrhunac sezone biće pripremanje specijalnog obroka za kraljevsku porodicu Jordana u Petri.
- Uvek volim da izađem iz svoje kuhinje i da se upustim u novu gastronomsku pustolovinu. Nije loše povremeno uprljati ruke, a ovog puta toga je bilo dosta. Najveći izazov bio mi je lov na kraljevske krabe. Čini mi se da sam napokon naišao na protivnika koji ume podjednako dobro da barata svojim klještima kao ja nožem u kuhinji - uz smeh poručuje proslavljeni šef kuhinje, dodajući da mu je ova sezona bila i nova šansa za upoznavanje različitih kulinarskih kultura sa kojima do sada nije imao dodira.

Foto Nacionalna geografija
- Zahvaljujući ovoj emisiji naučio sam se skromnosti. Lako je biti šef u svojoj kuhinji, ali kada ti lokalci sa gađenjem prokomentarišu neko od njihovih jela koje si pripremio pun ponosa, onda potpuno shvatim kako su se osećali kandidati u mojoj "Paklenoj kuhinji". Sada znam da čak i najbolji uvek mogu još nešto da nauče - kaže Remzi.
- Najvažniji savet za sve koji se otisnu u sličnu avanturu jeste da uvek budu otvorenog uma, jer će se tako lakše uklopiti u lokalnu zajednicu i na pravi način doživeti kulturu i običaje zemlje koju posećuju - smatra poznati TV voditelj koji u ovom serijalu preuzima ulogu učenika, težeći da otkrije "Skrivene ukuse sveta".
Preporučujemo

PAB POZNATOG KUVARA ZAUZELI SKVOTERI: Upad u londonski lokal vredan 13 miliona funti
13. 04. 2024. u 16:47

GORDON REMZI OTKRIO KAKO JE KUVAO ZA PUTINA: "Umalo nisam umro od straha"
10. 01. 2022. u 14:28

U VODAMA SA BELIM AJKULAMA: Gordon Remzi o drugoj sezoni "Skrivenih ukusa sveta"
13. 09. 2020. u 10:15

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)