AKCIJA "NOVOSTI" - BIRAMO NAJBOLJI GLUMAČKI PAR: Tatjana Šojić i Lazar Ristovski kao Ciga i Ilija Ika Srdić u seriji "Drim tim 2"

J. BANjANIN

23. 09. 2024. u 10:00

NEŽNA komedija "Drim tim" o fudbalskoj porodici Srdić, koja i nije baš uspela u fudbalu, ali je zato uspela u životu, iznedrila je u prvi plan Tatjanu Šojić (60) i Lazara Ristovskog (71) - najstarije takmace u borbi za nagradu Zlatna antena za najbolji glumački par.

АКЦИЈА НОВОСТИ - БИРАМО НАЈБОЉИ ГЛУМАЧКИ ПАР: Татјана Шојић и Лазар Ристовски као Цига и Илија Ика Срдић у серији Дрим тим 2

Foto Zillion film

Jedan je od najpoznatijih srpskih glumaca nije samo odigrao glavnu ulogu u ovoj seriji već je iza nje stao i kao producent. Na njegov poziv iz Sarajeva je došla vrsna umetnica, koju smo zapamtili po liku Marije, vlasnice kafića "San Remo", u komediji "Lud, zbunjen, normalan". Udruživši volju i iskustvo Tatjana i Lazar su snimili čak dve sezone humorističke serije "Drim tim" u kojoj su dočarali glavne uloge.

Ova priča, delimično nastala na osnovu neproverene biografije zvezdarskog Maradone, čuvenog Ingeta, prati ne mnogo uspešnog fudbalera, a sada trenera, Iliju Iku Srdića, suprugu Cigu i tim sastavljen od njihovih 11 sinova, po imenu "Bulbulderac". Glavno poprište svih priča je Zvezdarska šuma. Tu, na izolovanom mestu, nalazi se mali fudbalski teren, kućica gde žive svi zajedno (njih dvadesetak), oronula kafana sa baštom i roštilj. Klub se uglavnom izdržava od kafane, a Ika je bolji roštilj-majstor nego trener.

U drugom delu sage o Iliji, Cigi i njihovih 11 sinova fudbalera, porodica Srdić se suočava sa novim izazovima i nevoljama u želji da očuvaju originalni, nezavisan način života na Bulbulderu i da spasu zajednički sportski teren nakon kraha fudbalskih ambicija.

Foto V. Danilov

Posle poraza u poslednjoj utakmici, FK Bulbulder je izbačen iz svih takmičenja, a Ilija je zbog poreskog duga osuđen na nošenje nanogvice. Zato proglašava stečaj, deo sinova igrača rasprodaje drugim klubovima i pokušava da besparicu premosti uz pomoć svoje kafane i privatne škole fudbala koju otvara. Ali, na teren Srdića bacio je oko moćni investitor sa planom da tu izgradi veliki tržni centar. Ilija pokušava na sve načine da zadrži vlasništvo nad terenom i ispuni poslednju želju preminulog deda Dragčeta.

Stoga, Ika preostale sinove angažuje u političkim strankama na vlasti i u opoziciji, ali i u svetu kriminala. Međutim, to ne prolazi glatko, jer se nove "karijere" sinova razvijaju nepredviđenim tokovima, izazivajući česte porodične obrte i urnebesne konflikte.

No, ništa nije dovoljno dok se u rešavanje problema ne uključi Ciga. Jedino ona zna da je tajanstveni investitor njen dečko iz mladosti, Marli, koji je od auto-limara postao tajkun. Krišom od muža, Ciga moli Marlija da Srdiće ne otera sa terena, ali on neumoljivo zahteva da Ciga napusti Iliju, a da se Srdići presele u luksuznu vilu. Ipak, ni boravak u vili ne uspeva da pomiri duboko posvađane i podeljene Srdiće, pa Ilija uz pomoć nekoliko sinova i saradnika kuje tajni plan kako da se ponovo vrate na Bulbulder.

Za nagradu Zlatna antena za glumački par u seriji, koju u okviru 14. FEDIS festivala peti put zaredom dodeljuju "Novosti", čitaoci mogu glasati do 4. oktobra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska