NAŠI BIBLIOTEKARI NA KRITU: Održana naučna konferencija „Publikacije i biblioteke jugoistočne Evrope od 17. veka do savremenih izazova"

D.B.M.

29. 05. 2024. u 14:49

NAUČNA konferencija „Publikacije i biblioteke jugoistočne Evrope od 17. veka do savremenih izazova" održana je na Kritu.

НАШИ БИБЛИОТЕКАРИ НА КРИТУ: Одржана научна конференција  „Публикације и библиотеке југоисточне Европе од 17. века до савремених изазова

Adligat

Na njoj je pored desetoro grčkih univerzitetskih profesora, akademika i direktora institucija, na poziv udruženja  "Adligata" prisustvovalo 18 srpskih direktora institucija, književnika, profesora i novinara, dok je devetoro naših eksperata održalo predavanja i predstavljanja svog naučnog rada i institucija koje vode.

Domaćini konferencije Janis Garedakis, osnivač je i vlasnik ne samo jednog od najznačajnijih muzeja štamparstva u Evropi i jedinog takvog muzeja u Grčkoj, već i izuzetno čitanog i uticajnog lista „Haniotika Nea", kao i najbolje novinske štamparije na Kritu.

 Na otvaranju izložbe „Rasizam i ksenofobija" data je reč deci iz manjinskih zajednica koje su nastanile Krit, pa su svoj talenat i životne priče ispričali mladi iz Rusije, Češke, Rumunije, Italije, Ukrajine...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S