JONAS KAUFMAN OTVARA 56.BEMUS: Nastupom slavnog tenora počinju ovogodišnje Beogradske muzičke svečanosti

V.V.S.

01. 08. 2024. u 13:01

KONCERTOM Jonasa Kaufmana, najvećeg tenora današnjice, 1. oktobra u Sava centru, svečano će biti otvaranjen 56. Bemus - saopštili su organizatori.

ЈОНАС КАУФМАН ОТВАРА 56.БЕМУС: Наступом славног тенора почињу овогодишње Београдске музичке свечаности

foto promo

Kako se ističe u najavi, nastupi Johana Kaufmana pune dvorane i oduševljavaju publiku širom sveta. Njegov neverovatan glas i izvođenje ostavljaju bez daha, a publika u najprestižnijim svetskim salama od Metropoliten opere do Kovent Gardena, gde je ostvario je preko 70 uloga, oduševljeno reaguje svaki put.

Mediji opisuju njegovo pevanje kao "spoj muževnosti i nežnosti", sa "kristalno jasnim visokim notama".

Dobitnik je velikog broja priznanja i nagrada, uključujući Eho/Opus klasik i priznanja "Pevač godine". Odlikovan je Ordenom umetnosti i književnosti u rangu viteza, imenovan je za člana bavarskog ordena Maksimilijana. U Austriji je dobio najviše pevačko zvanje "kamerzengera" 2022, dok mu je ove godine uručen francuski orden Legije časti. U prošloj sezoni Kaufman je, u mnoštvu nastupa širom Evrope koje je ostvario, imao svoj dugo očekivani debi u ulozi Tanhojzera na Uskršnjem festivalu u Salcburgu. Povodom stogodišnjice festivala, Kaufman je održao koncert u Areni di Verona, zajedno sa Sonjom Jončevom i Ludovikom Tezijeom.

Kaufman je stekao slavu kao izvođač francuskog, nemačkog i italijanskog operskog repertoara i kao koncertni pevač. Među njegovim najpoznatijim ulogama su Don Hoze, Verter, Don Karlos, Otelo, Andre Šenije, Mauricio, Loengrin, Parsifal i Florestan, koje je izvodio u operskim kućama kao što su Skala, Kovent garden, Bavarska državna opera, Metropoliten opera, Ciriška opera, Pariska opera i Bečka državna opera.

Uz Kaufmana će na koncertu 1. oktobra nastupiti Vojvođanski simfonijski orkestar. Dirigovaće Johen Rider, redovni gost vodećih svetskih operskih kuća i koncertnih dvorana, koji je tokom godina uspostavio intenzivnu muzičku saradnju i profesionalno prijateljstvo sa tenorom Jonasom Kaufmanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)