OSAM FESTIVALA ZA 35 DANA: NP „Sterija“ iz Vršca ambiciozno otvora jubilarnu 80. pozorišnu sezonu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 09. 2024. u 16:27

JUBILARNU 80. sezonu NP „Sterija“ iz Vršca otvorio je sa velikim ambicijama. Uz pripremu prve premijere – dečje predstave „Presrećna Kafina“, koja će biti izvedena 27. septembra, u narednih 35 dana učestvovaće na rekordnih osam festivala u zemlji i susedstvu i to sa pet različitih ostvarenja

ОСАМ ФЕСТИВАЛА ЗА 35 ДАНА: НП „Стерија“ из Вршца амбициозно отворa јубиларну 80. позоришну сезону

Foto: NP Sterija

Već sutra će sa interaktivnom dečjom predstavom „Pozorišna laboratorija“ otvoriti 2. Festival primenjenog pozorišta u Kulturnoj stanici „Barka“ u Novom Sadu“, a u ponedeljak će sa još jednom dečjom predstavom „Kamena srca“ učestvovati na 72. Susretima profesionalnih pozorišta Vojvodine u Subotici. „Kamena srca“, inače jedna od najposećenijih prošlosezonskih predstava, odvela su ih i na 24. Festić za decu u Lazarevcu (1-6. novembar) i na beogradski FAS, 7. novembra.

-U okviru projekta „Sterija u Makedoniji“, koji finansira Ministarstvo kulture, 2. oktobra ćemo gostovati na Međunarodnom teatarskom festivalu „Sveti Joakim Osogovski“ u Krivoj Palanci, u Makedoniji, sa manje poznatim Sterijinim komadom „Simpatija i antipatija ili Čudnovata bolest“ – najavljuje direktor i glumac NP „Sterija“ Ivan Đorđević, uz konstataciju da su ova gostovanja potvrda kvalitetnog rada tokom prošle sezone.

foto NP "Sterija"

Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage

Već 5. oktobra, na Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru, učestvovaće u takmičarskom delu programa sa duodramom „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage“. I Profesionalna scena na rumunskom jeziku, koja već tri decenije funkcioniše pri vršačkom teatru, imaće svoje festivalsko izdanje na „Upadu“ u Novom Sadu, gde će izvesti predstavu „Ekspres na Zapad“ u režiji Vadima Rusua.

U međuvremenu, Vrščani će organizovati i svoj festival, 31. „Vršačku pozorišnu jesen“, od 25. do 30. oktobra. Na njemu će učestvovati sa „Koštanom“ u režiji Vladimira Lazića.

U najavi su i druge premijere, kojima će „Sterija“ obeležiti svoj veliki jubilej. Po prvi put na daskama vršačkom teatra biće izveden Šekspirov „Hamlet“, kao i „Čekajući Godoa“ Semjuela Beketa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)