FESTIVAL MALIH POZORIŠNIH FORMI: U Zaječaru počinje smotra najboljih monodrama i duodrama

V.V.S.

26. 09. 2024. u 17:25

U ZAJEČARSKOM NP Timočke krajine " Zoran Radmilović" održaće se, od 29. septembra do 5. oktobra, održava VII Festival malih pozorišnih formi.

ФЕСТИВАЛ МАЛИХ ПОЗОРИШНИХ ФОРМИ: У Зајечару почиње смотра најбољих монодрама и дуодрама

foto M.Labudović

Na programu je sedam monodrama i duodrama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje su već nagrađene na nekom od pozorišnih festivala.

Festival će otvoriti predstava trupe Balkan novi pokret iz Beograda sa predstavom "Lina od kamena tvrđa" u izvođenju Vesne Stanković. Naredne večeri je monodrama Ivana Tomića "Svakodnevna koma", sledi duodrama "Čovjek visine" u kojoj igraju Nebojša Milovanović i Bojan Žirović,a potom "Pupin-poslednji san" Vjere Mujović i Dušana Matejića. Na programu su i monodrame "Jefimija-Jelena Mrnjavčević" Tijane Nikolić i "Neodustajanje" Marije Medenice. Poslednje festivalske večeri publika će moći da vidi predstavu Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca - "Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage" u izvođenju Miloša Đurovića i Tamare Tamči Toskić.

Pre zvaničnog festivalskog početka premijerno će biti izvedena kamerna predstava zaječarskog teatra "Bračna igra", sa Anom Bretšnajder i Milošem Tanaskovićem u podeli.

U okviru pratećeg programa u Pozorišnom muzeju je za 3. oktobar najavljen program "Portret pesnika Milana Orlića" o srpskom književniku, filozofu i naučnom istraživaču, a dan kasnije će u foajeu pozorišta biti predstavljena knjiga "Nedostajanje" Marije Medenice, u izdanju Sterijinog pozorja iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)