STIŽU GOSTI U ZVEZDARA TEATAR: U nedelji jubileja dolaze pozorišta iz Nikišića, Tivta, Banjaluke i Zagreba

V.V.S.

27. 09. 2024. u 16:23

U GODINI jubileja, četiri decenije postojanja, Zvezdara teatra biće domaćin pozorištima kojima su prethodnih godina išli u goste. Tako će na njihovoj sceni biti izvedene predstave iz Nikšića, Tivta, Banjaluke i Zagreba.

СТИЖУ ГОСТИ У ЗВЕЗДАРА ТЕАТАР: У недељи јубилеја долазе позоришта из Никишића, Тивта, Бањалуке и Загреба

foto Kulturni centar Tivat

Tokom rođendanske nedelje na beogradsku scenu 9.oktobra dolazi Nušićeva "Ožalošćena porodica"( u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića) Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Dan kasnije na programu su "Kumovi" Dušana Kovačevića (u postavci Božidara Đurovića) Nikšićkog pozorišta, slede " Moji tužni monstrumi" Mate Matišića (u rediteljskom čitanju Vita Taufera) i zagrebačkog Gradskog drmskog kazališta "Gavela". Poslednja gostujuća predstava biće "Mirandolina", po motivima Karla Goldonija i Petera Turinija, u režiji i adaptaciji Tatjane Mandić Rigonat i izvođenju Centra za kulturu Tivat.

Jubilarni dani Zvezdara teatra završavaju se 13.oktobra premijerom filma "Kuća među zvezdama", scenariste i reditelja Slobodana Ivetića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?