NAJDUGOVEČNIJA "ĆELAVA PEVAČICA": Šabačko pozorište otvara sezonu sa naslovom koji je već tri decenije na repertoaru

V.V.S.

03. 10. 2024. u 15:12

NOVU sezonu u Šabačkom pozorištu otvara predstava sa najdužim stažom na repertoaru - tridesetogodišnja "Ćelava pevačica", u režiji Nikite Milivojevića.

НАЈДУГОВЕЧНИЈА ЋЕЛАВА ПЕВАЧИЦА: Шабачко позориште отвара сезону са насловом који је већ три деценије на репертоару

foto Šabačko pozorište

Komad Ežena Joneska podiže zavesu 12.oktobra, a uprkos činjenici da je od premijernog izvođenja (1994.) bilo mnogo promena u ansamblu, predstava je sačuvala i kvalitet i - publiku. U međuvremenu, osvajala je mnoga festivalska priznanja,a bila je vrlo zapažena i na Svetskom festivalu Joneska, gde je odnela značajne nagrade: za predstavu u celini, režiju i glumu. Na međunarodnom festivalu NETA u Bugarskoj 2015. godine, "Ćelava pevačica" osvojila je priznanja za najbolju režiju i visoko pozorišno umeće.

Tokom ove pozorišne godine,planirane su premijere predstava"Kraljević Marko po drugi put među Srbima" ( u režiji Mije Knežević) i "39 stepenika" u rediteljskom čitanju Davida Alića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)