Filharmoijski koncerti za decu vrtićkog uzrasta: "Godišnja doba" za sva doba

M. N. M.

16. 10. 2024. u 18:21

JEDAN od najpopularnijih projekata Beogradske filharmonije za decu, "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, orkestar ponovo izvodi za decu vrtićkog uzrasta - svakog radnog dana, do petka, u dva termina - od 10 i 12 časova, u filharmonijskoj sali.

Филхармоијски концерти за децу вртићког узраста: Годишња доба за сва доба

BGF/M. Đoković

Narator je glumac Vladimir Aleksić koji na urnebesan način deci približava muziku sa violinistima Beogradske filharmonije: u ulozi proleća je Jelena Dimitrijević, leto najavljuje Miljana Popović Materni, jesen donosi Selena Jakovljević, a zimu Vojin Aleksić. Pored toga što deca uživaju u remek delu klasične muzike, ona uče da razlikuju instrumente, a narator ih vodi kroz priču o "čika Antoniju", o samom delu i vremenu u kome je ono nastalo.

Nakon serije koncerata za decu uzrasta od 3 do 7 godina, koja dolaze preko predškolskih ustanova, u subotu od 17 i od 19 časova će Beogradska filharmonija svirati "Godišnja doba" - i to za sva doba odnosno uzraste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji