"VELIKIH SEDAM" : Izložba povodom pola veka Poklon zbirke Rajka Mamuzića

J. S.

21. 10. 2024. u 12:11

POVODOM pola veka od otvaranja Poklon zbirke Rajka Mamuzića i sto deset godina od rođenja kolekcionara čije ime nosi, u ovoj Galeriji u sredu, 23. oktobra svečano će biti otvorena jubilarna izložba "Velikih sedam" autorke Jovanke Stolić.

ВЕЛИКИХ СЕДАМ : Изложба поводом пола века Поклон збирке Рајка Мамузића

Foto/Promo

Postavka, organizovana u saradnji sa Galerijom Srpske akademije nauka i umetnosti, posvećena je stvaralaštvu sedam umetnika prve posleratne generacije, koji su, u periodu od 1968. do 1997. godine, kao znak najvišeg priznanja za ostvaren rad, poneli titule dopisnog ili redovnog člana SANU.

Osnovni koncept zasnovan je na pojedinačnom predstavljanju stvaralačkih opusa sedmoro umetnika - akademika. Postavka obuhvata dela - Ljubice Cuce Sokić, Miodraga Miće Popovića, Stojana Ćelića, Mladena Srbinovića, Milorada Bate Mihailovića, Petra Omčikusa i Nikole Koke Jankovića.

Sastavni deo izložbe su i umetnička dela iz privatne kolekcije Nikole Bogdanovića, koja je nastala po ugledu na Poklon zbirku i koja, više od tri decenije, zajedno sa njom čini neraskidivu celinu. Izložba se može pogledati do 26. decembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PARTIZAN POSLE DRAME SRUŠIO ZADAR: Crno-beli u poslednjim sekundama stigli do pobede