"OČEKUJEM KREATIVNOST I INVENTIVNOST": V.d. upravnica SNP o postavljanju Aje Jung i Nikole Pejakovića

J. S.

21. 10. 2024. u 16:49

POVODOM odluke da na mesto direktora Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu postavi Nikolu Pejakovića a na čelno mesto Baleta ovog našeg najstarijeg profesionalnog teatra postavi Aju Jung, v.d. upravnica SNP Ljubinka Gvozdenović danas je o tome obavestila medije.

ОЧЕКУЈЕМ КРЕАТИВНОСТ И ИНВЕНТИВНОСТ: В.д. управница СНП о постављању Аје Јунг и Николе Пејаковића

Foto SNP

U saopštenju, Gvozdenovićeva kaže da nije neobično, već logično da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, u ovom slučaju – direktore umetničkih jedinica.

- Želeći ne da promenim, već da unapredim umetničke programe, posle dužih konsultacija, odlučila sam da na mesto direktora UJ Drama postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mesto direktorke UJ Balet da postavim Aju Jung, koja je u svetu baletske umetnosti i poznata i cenjena. Verujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umetnika imaju biografije koje ih preporučuju za pomenuta mesta - navela je v.d. upravnica i naglasila da od Pejakovića i Jungove očekuje kreativnost i inventivnost, "u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim narodnim pozorištem".

Nikola Pejaković na mestu direktora Drame SNP-a zamenio je Sonju Damjanović, dok će Aja Jung na mestu direktorke baleta zameniti Tonija Ranđelovića.

Podsetimo, Ljubinki Gvozdenović v.d. mandat upravnika poverila je Pokrajinska vlada krajem avgusta ove godine. Ona je na tom mestu zamenila dr Zorana Đerića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji