PREMIJERNO "ČUDO": Nova predstava u Pozorištu lutaka "Pinokio" o dečaku neobičnog lica

V.V.S.

23. 10. 2024. u 15:12

PRVO izvođenje predstave "Čudo", po motivima istoimenog romana R.H.Palasija ( režija Emilija Mrdaković) je u petak, 25.oktobra, na sceni Pozorišta lutaka "Pinokio".

ПРЕМИЈЕРНО ЧУДО: Нова представа у Позоришту лутака Пинокио о дечаку необичног лица

foto V.Savić

- Postoje posebna deca koja žele da budu deo tima, ali ne bude svako odabran jer je važnije pobediti, nego uključiti se u njega. Postoje devojčice i dečaci koje niko ne poziva na rođendane - ističe se u najavi i dodaje: - Deca sa posebnim potrebama nisu čudna, ona samo žele da budu prihvaćena. Među njima je i Ogi, dečak neobičnog lica. Priča o njegovoj prvoj školskoj godini ispričana je iz ugla njegove starije sestre Mije. Borba s predrasudama ne muči samo Ogija, već i njegove roditelje, sestru, nastavnike i malobrojne drugare. Pružiti podršku onome kome je potrebna, čin je prijateljstva i razumevanja vrednosti.

U predstavi igraju Đorđe Kreća, Goran Popović, Anita Branković, Zorana Milošaković Tasić, Nikola Ranđelović, Željka Mandić. Dramatizaciju teksta uradila je Teodora Marković,a idejno rešenje scenografije, kostima, lutaka i video projekcije potpisuje Oleg Katorgin. Autor muzike je Aleksej Mrdaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu