ONI SU BUDUĆNOST: Promovisani doktori nauka četiri fakulteta Univerziteta u Beogradu

B.B.

12. 12. 2022. u 22:08

U REKTORATU Univerziteta u Beogradu uručene su doktorske diplome kandidatima sa četiri fakulteta - po sedam sa Mašinskog i Tehnološko-metalurškog fakulteta, devet sa Rudarsko-geološkog fakulteta i šest sa Matematičkog. prorektor za međunarodnu saradnju univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić.

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ: Промовисани доктори наука четири факултета Универзитета у Београду

Promicija doktora nauka

- Sudeći po naslovima vaših teza, obuhvaćen je čitav dijapazon problema u mašinstvu, energetici, zagađenju životne sredine, eksploataciji mineralnih resursa, informatici i verovatno ovo što je urađeno iz matematike predstavljaće kvalitetnu teorijsku osnovu za neke nove procedure i proizvode - rekao je  prof. dr Ratko Ristić, prorektor za međunarodnu saradnju. - Hvala vam na poverenju i na tome što verujete u svoj Univerzitet u Beogradu.

Kako je rekao, "Svaka vaša disertacija i sve što dokučite kao otkriće, ojačava bazu znanja i ugled našeg Univerziteta i čitave naše zemlje."

- Pošto ste svi vi tokom izrade doktorskih disertacija uskratili sebe za mnoge stvari, a verovatno i vaše bližnje koji su morali da se solidarišu sa činjenicom da ste posvećeni vašim doktoratima, lična preporuka je da sada budete velikodušni prema sebi, da se odmorite, opustite i da bližnjima pokušate da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste bili fokusirani na teze - dodao je Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi