GOSTI SA ISLANDA: Razmena iskustva dva obrazovna sistema

B.B.

12. 06. 2024. u 11:01

OSNOVNA škola „Mića Stojković“ iz Umčara ugostila je grupu nastavnika sa Islanda, koji borave u poseti Srbiji i upoznala ih sa radom škole i učeničke zadruge.

ГОСТИ СА ИСЛАНДА:  Размена искуства два образовна система

Foto: Ministarstvo prosvete

Goste su pozdravili direktor škole Vladimir Bokić i pomoćnik ministra Milan Pašić, koji im je poželeo dobrodošlicu i istakao da ova poseta predstavlja izvanrednu priliku za razmenu iskustava i znanja dva obrazovna sistema.

- Verujem da ćemo kroz naše zajedničke aktivnosti i diskusije uspeti da pronađemo nove načine za unapređenje kvaliteta obrazovanja u obe zemlje - rekao je Pašić. - Srbija je zemlja bogate kulture i tradicije,  posvećena modernizaciji i unapređenju svog obrazovnog sistema.Tokom vašeg boravka, organizovali smo različite aktivnosti i posete koje će vam omogućiti da se upoznate sa našim školama, metodama rada i inovacijama u obrazovanju. Nadam se da će vaša poseta biti plodonosna i da će rezultirati čvrstim prijateljstvima i saradnjom između naših škola.

Osnovna škola  iz  Rejkjavika, u okviru svojih redovnih studijskih poseta, ove godine uvrstila je  Srbiju i Beograd u plan svog studijskog putovanja. Tom prilikom posetili su Osnovnu školu za zaštitu vida Dragan Kovačević, OŠ „Vuk Karadžić“  i OŠ "Mića Stojković", Umčari.

Takođe, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja je pripremio i održao interaktivno predavanje o radu Zavoda i razmenio informacije o programima, standardima i stručnom usavršavanju u obe države. Učenici škola su dočekali goste sa Islanda u narodnoj nošnji predstavljajući našu tradiciju i kulturu. Uz kulturno-umetnički program i obilazak nastave predstavljen je naš obrazovni sistem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)