JUBILEJ VREDAN PAŽNJE: Druga ekonomska škola obeležila 85. rođendan

B.B.

12. 06. 2024. u 15:48

DRUGA ekonomska škola obeležila je jubilej vredan pažnje - 85 godina od osnivanja.

ЈУБИЛЕЈ ВРЕДАН ПАЖЊЕ: Друга економска школа обележила 85. рођендан

Foto: Druga ekonomska škola

 Tim povodom u Pozorištu lutaka ,,Pinokio” održana je priredba  na kojoj mjuzikl ,,Cigani lete u nebo”.  Sa ovom predstavom đaci su  prošle godine učestvovali na prvom Festivalu mjuzikla gimnazija i srednjih stručnih škola. Program su pripremile profesorke Marija Nedeljković i Đina Kostić. Kao glumci u mjuziklu, koji je nedavno obeležio dve decenije od prvog izvođenja, pojavili su  učenici škol njih  pedeset, od kojih su neki, bivši učenici škole. U pripremi i izvođenju programa učestvovao je i  Dejan Nedić, direktor škole.

Druga ekonomska škola počela je sa radom 1939. godine. Od 1957. godine  nalazi se na  adresi Gospodara Vučića  50. Po broju učenika i odeljenja najveća je ekonomska škola u Srbiji. U školi je zaposleno 103 nastavnika/nastavnica i nenastavnog osoblja.

U  ovoj školskoj godini 1.184 učenika upisano je u 40 odeljenja i pohađa   nastavu u tri obrazovna profila - ekonomski tehničar (I, II, III i IV razred), finansijsko-računovodstveni tehničar (I i II razred) i finansijski adminstrator ( III i IV razred ). ke godine upisuje i vanredne učenike na programe prekvilifikacije i dokvalifikacije.

Misija škole je - učenik je u centru procesa nastave i učenja. Programi su orijentisani ka razvijanju funkcionalnih znanja, međupredmetnih i ključnih kompetencija kako bi bili konkurentni i funkcionalni u sadašnjem i budućem obrazovnom i profesionalnom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima