ŠKOLAMA FALI 1.312 ZAPOSLENIH: Uskoro konkursi za prijem u osnovnom i srednjem obrazovanju

B.B.

07. 07. 2024. u 13:53

OSNOVNE i srednje škole će, u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos za 1.312 upražnjenih radnih mesta u obrazovnim ustaniovama sa najmanje 30 odsto angažovanja. K

ШКОЛАМА ФАЛИ 1.312 ЗАПОСЛЕНИХ: Ускоро конкурси за пријем у основном и средњем образовању

Foto N. Karlić

ako je najavila Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete, time se realizuje sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

- U poslednje četiri godine zahvaljujući ovim odlukama posao za stalno dobilo je više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja - rekla je Đukić Dejanović. - Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji  Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima.  Ovi procesi se dogovaraju i realizuju u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. godine, radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)