POSTANI DATA SCIENTIST: Atraktivno zanimanje budućnosti sa Coders Lab

Promo

10. 07. 2024. u 17:00

CODERS Lab, renomirana škola za kodiranje kao deo izdavačke kuće Klett, ovog septembra lansira novu obuku za data scientist-a, uključujući dodatni modul za veštačku inteligenciju (AI).

ПОСТАНИ DATA SCIENTIST: Атрактивно занимање будућности са Coders Lab

Foto: Promo

Ova obuka nudi jedinstvenu priliku za sve one koji žele da uđu u svet nauke o podacima i postanu eksperti u jednoj od najtraženijih oblasti današnjice.

Data science, odnosno nauka o podacima, predstavlja kombinaciju analitičkih, matematičkih, statističkih i programerskih veština koje omogućavaju dolazak do validnih zaključaka analizom podataka. Eksperti za nauku o podacima se sve više traže na tržištu rada, jer njihove veštine doprinose razvoju, optimizaciji i unapređenju biznisa, proizvoda i procesa u gotovo svakoj industriji.

Šta ćete naučiti na obuci?

Obuka za data scientist-a u Coders Lab-u je sveobuhvatna i podeljena u nekoliko modula, koji uključuju:

1.Uvod u analizu podataka – Praktično sticanje osnovnih znanja i veština potrebnih za analizu podataka bez prethodnog iskustva.

2.Python za analizu podataka – Automatizacija pravljenja izveštaja, prikupljanje podataka iz različitih izvora i baza podataka.

3.Statistika i osnove analize – Savladavanje ključnih statističkih metoda i analiza potrebnih za tumačenje podataka.

4.Vizualizacija podataka – Učenje alata i tehnika za vizualizaciju podataka i pripovedanje pomoću podataka.

5.Mašinsko učenje – Razumevanje i primena algoritama mašinskog učenja za izradu prediktivnih modela i naprednih analiza.

Ova obuka je dizajnirana tako da kombinuje teorijsko znanje i praktične veštine. Polaznici će raditi na realnim projektima, što će im omogućiti da steknu neophodno iskustvo i pripreme se za tržište rada. Pored toga, dodatni modul za veštačku inteligenciju pruža duboko razumevanje naprednih AI tehnika, što polaznicima daje prednost u sve konkurentnijem okruženju.

Zašto baš data science?

Data science je profesija sigurna za budućnost. Potražnja za data scientist-ima je u stalnom porastu, jer sve više kompanija prepoznaje vrednost podataka i potrebu za stručnjacima koji mogu te podatke analizirati i interpretirati. To znači da su mogućnosti za zapošljavanje široke i raznovrsne, sa visokom potencijalnom zaradom.

- Ova obuka je koncipirana tako da polaznici dobiju sve potrebne veštine i znanja kako bi postali konkurentni na tržištu rada. Kroz praktičan rad i podršku naših iskusnih predavača i mentora, polaznici će moći da se upuste u svet data science-a sa samopouzdanjem - rekla je direktorka za inovacije i projekte Jasminka Marošević.

Kako se prijaviti?

Obuka za data scientist-a počinje u septembu 2024. godine i traje do aprila 2025. godine. Predavanja se održavaju uživo, onlajn, vikendima, što omogućava fleksibilnost i lako usklađivanje sa drugim obavezama. Radi se u malim grupama 12-15 polaznika, tako da je neophodno rezervisati svoje mesto na vreme.

Za sve dodatne informacije, prijavu ili besplatne konsultacije sa savetnikom za obuke posetite www.coderslab.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI“ OSVAJAJU VRH PIRAMIDE: Invictus Challenge by Mozzart po prvi put na Rtnju