SAJAM OBRAZOVANJA: Tekvondistkinja Aleksandra Perišić razgovarala sa đacima

Lj.B.

24. 10. 2024. u 14:56

Na štandu Ministarstva prosvete u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava pod sloganom „Pobedi znanjem“ učenici i nastavnici osnovnih škola predstavili su učeničke zadruge i aktivnosti u okviru obogaćenog jednosmenskog rada, dok će tokom popodneva srednje stručne škole predstaviti obrazovne profile i postignuća svojih učenika.

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА: Теквондисткиња Александра Перишић  разговарала са  ђацима

ministarstvo obrazovanja

Tekvondistkinja Aleksandra Perišić  razgovarala sa decom na štandu Ministartsva prosvete


Posebno iznenađenje za učenike bila je poseta tekvondistkinje Aleksandre Perišić, koja je sa njima razgovarala o značaju sporta i svojim iskustvima sa Olimpijskih igara u Parizu gde je osvojila srebrnu medalju.
„Posebno mi je drago što sam danas na ovom Sajmu razgovarala sa puno dece. Moj  put nije bio baš lak. Znanje, rad i disciplina doneli su sigurno uspeh. Mislim da za sve što želite da ostvarite morate da imate znanje, potrebna je i disciplinu, ali i da vredno radite. Na taj način mogu da se savladaju sve prepreke“, rekla je ona.
Tokom današnjeg sajamskog dana OŠ „Dragojlo Dudić“ iz Beograda predstavila je rad učeničke zadruge, a učenici su demonstrirali način na koji prave suvenire, bedževe, dekorišu šolje i kišobrane. Ova škola predstavila je i šahovsku i likovnu sekciju, a za posetioce Sajma su priredili i izložbu likovnih radova.
Učenici Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke napravili su posebnu atmosferu na štandu Ministarstva izvođenjem klasičnih i i drugih kompozicija. Učenici OŠ „Matija Gubec“ iz Donjeg Tavankuta prezentovali su proizvode svoje učeničke zadruge i za posetioce Sajma pripremali baratfile, poslasticu-specijalitet iz svog kraja.
Učenici OŠ „Pavle Popović“ iz Vranića prikazali su slatke i slane proizvode koje prave u okviru aktivnosti obogaćenog jednosmenskog rada, kao i projekat „Vreme dođe da i Vranić pođe.“.
Tokom popodneva Srednja turistička škola iz Beograda promovisaće obrazovne profile iz oblasti turizma, „Politehnika – škola za nove tehnologije“ iz Zemuna predstaviće znanja i veštine iz oblasti robotike i mehatronike, dok će  Poljoprivredno –veterinarska škola sa domom učenika iz Svilajnca  pokazati na koji način se povezuju teorijska i praktična znanja i izložiti svoje proizvode.
Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava traje do 27. oktobra 2024. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I REČI KOJE ODZVANJAJU AMERIKOM: Zbog ovoga je najbolji košarkaš današnjice (VIDEO)