SEDAM NAUČNICA NA STENFORD LISTI: Farmaceutski fakultet obeležio 85 godina studija

B.B.

26. 10. 2024. u 19:24

Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je svečanom akademijom u Rektoratu 85 godine studija farmacije u Srbiji.

СЕДАМ НАУЧНИЦА НА СТЕНФОРД ЛИСТИ: Фармацеутски факултет обележио 85 година студија

Foto; Univerzitet u Beogradu

Prema rečima prof. dr Nataše Bogavac Stanojević, dekanke fakulteta  85 godina studija farmacije u Beogradu obeleženo je velikim naučim otkrićima, predanim radom i ulaganjem, koliko u istraživanja, toliko i obrazovanje novih stručnjaka u oblasti farmacije.

Čestitajući faramceutima jubilej u ime matičnog univerziteta, prorektor za nauku prof dr Vladimir Cvetković, istakao je poseban doprinos ove ustanove u lečenju stanovništva i zaustavljanju epidemije kovida.

- Farmaceustki fakultet se može ponositi time što čak sedam njegovih naučnica pripada prestižnoj Stanford listi dva odsto najuticajnijih naučnika na svetu, od ukupno 50 sa Univerziteta u Beogradu - istakao je Cvetković. - To je neverovatno dostignuće, koje potvrđuje ne samo kvalitet vašeg rada i istraživanja, već i vašu globalnu prepoznatljivost. Ova imena nisu samo brojke – ona predstavljaju inovacije, otkrića i promene koje oblikuju budućnost nauke i medicine. Većina vaših profesora i studenata, i sve ove ove istaknute naučnice su – žene. Njihovo liderstvo, vizija i doprinosi ne samo da unapređuju nauku, već i inspirišu buduće generacije, pokazujući da u nauci, kao i u društvu, nema mesta za prepreke zasnovane na polu.


Na svečanoj akademiji dodeljene su nagrade profesorima Farmaceutskog fakulteta koji su postigli najbolje rezultate u naučnom i istraživačkom radu tokom prošle akademske godine, kao i najboljim studentima integrisanih akademskih i doktorskih studija.

 U prepunoj Svečanoj sali Rektorata, svečanosti su prisustvovali i prorektori Univerziteta u Beogradu prof. dr Zorice Vujić i prof. dr Nebojša Bojović, predstavnici Vlade Srbije, brojnih partnerskih ustanova i kompanija, kao i profesori, saradnici, diplomci, zaposleni i studenti Farmaceutskog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA, SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Đoković u problemu, ovu vest nije želeo da čuje