"EKSPERIMENT PROPAO": Venecija završila svoj pilot-projekat

Novosti online

15. 07. 2024. u 12:39

PILOT-PROGRAM naplate ulaska u Veneciju je završen.

ЕКСПЕРИМЕНТ ПРОПАО: Венеција завршила свој пилот-пројекат

Foto: T.C.

Kako prenosi Asošiejted pres (Associated Press), tokom poslednjih nešto više od dva meseca, naknadu za ulazak u grad je platilo skoro 450.000 turista, što je donelo prihod od 2,2 miliona evra.

Oni koji su se protivili ovoj meri smatraju ovo neuspehom, neki su se ponovo okupili u znak protesta, jer, kako kažu, naknada od pet evra nije bila dovoljna da odgovori turiste od namere da dolaze u velikom broju.

- Ulaznica je promašaj, kao što pokazuju gradski podaci -  rekao je Đovani Andrea Martini, član Gradskog veća.

Zarađen novac će se iskoristiti za uklanjanje smeća i uređenje grada, dok pojedinci predlažu i povećanje iznosa naknade s pet na deset evra.

(b92)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!