ZVUČI ŠAŠAVO, ALI RADI: Neuobičajeno korišćenje mikrotalasne
Većina nas mikrotalasnu rernu koristi samo za podgrevanje, eventualno za odmrzavanje jela, mada ona pruža još brojnih mogućnosti upotrebe.
Jedno od njih je i kuvanje na pari, koje ćete postići tako što ćete povrće oprati i ostaviti vrlo malo vode u posudi u kojoj se nalazi, pa ga ubaciti u mikrotalasnu i uključiti je na srednje jaku temperaturu.
U proseku je potrebno pet minuta da bi i najtvrđe povrće, poput šargarepe, bilo skuvano na pari, a samo dva minuta za brokoli, proklje i karfiol.
Još jedan manje poznat način upotrebe mikrotalasne je za omekšavanje, odnosno pečenje luka, i crnog i belog.
Važi za obe vrste - oljuštite ih i odsecite vrhove glavica (čenova), stavite u posudu, prelijte mešavinom dve kašike vode, kašičicom maslinovog ulja i malo soli, pa pecite osam minuta na srednjoj temperaturi.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)