NAPRAVITE SAMI: Sladoledi od dinje i lubenice na štapiću
OSIM što su ukusne, lubenice i dinje sadrže vrlo malo kalorija.
Foto Shutterstock
Ove ukusne poslastice ubrajaju se u najzdravije namirnice, a najbolja stvar je što može poslužiti kao odlična baza za razne niskokalorične deserte.
Volimo je stavljati u salate, jesti samu ili kombinovati u koktelima, a ovog puta vam predstavljamo i u formi sladoleda na štapiću – koji možete jesti do mile volje, bez straha od nepotrebnog unosa kalorija i nezdravih šećera.
Potrebno je:
- 1/2 lubenice srednje veličine
- dinja
- 2 limete
- 100 ml vode
- 4-5 kašika smeđeg šećera
- 10 drvenih štapića za sladoled
Priprema sladoleda od dinje i lubenice
Stavite šećer u vodu i mešajte dok se ne rastopi, a potom umešajte isceđene limete. Lubenicu i dinju očistite od semenki i iseckajte ih na komadiće, pa zajedno izmiksajte u blenderu, sa šećernim sirupom. Prespite smesu za sladoled u kalupe željenog oblika i stavite u zamrzivač. Kada se malo stegnu, pažljivo ubacite drvene štapiće i ostavite da se dobro zaledi sladoled, najmanje četiri sata. Ukoliko nemate kalupe za sladoled, smesu sipajte u plastičnu posudu i ostavite da se stegne u zamrzivaču preko noći, pa sutradan servirajte na uobičajeni način, u kuglama a ne na štapiću.
Preporučujemo
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)