OVAJ NAPET MESEČEV ASPEKT OSEĆAĆEMO 28 DANA Astro savet za utorak, 24. septembar: Ne zakazujte veridbu, venčanje, putovanje, niti operacije

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

24. 09. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, Mesec u Raku obrazuje kvadrat sa Suncem u Vagi, odnosno poslednju menu koja se naziva poslednja četvrt, a ove godine to će biti 24. septembra u 2.12.

ОВАЈ НАПЕТ МЕСЕЧЕВ АСПЕКТ ОСЕЋАЋЕМО 28 ДАНА Астро савет за уторак, 24. септембар: Не заказујте веридбу, венчање, путовање, нити операције

Foto Pixabay free images

Mesec tada ulazi u četvrtu fazu, napet aspekt koji ćemo osećati narednih 28 dana, koliko traje Mesečev (lunarni) horoskop. Rakovi, Bikovi i Ribe, znaci pod većim uticajem Meseca, naročito rođeni u prvoj dekadi, češće će menjati raspoloženja, kao i kardinalni znaci, Ovnovi, Vage i Jarčevi.

U ovom periodu opuštanja, Zemljin satelit priprema se za fazu mladog Meseca, odnosno nadolazećeg pomračenja Sunca, 2. oktobra. Pošto će Mesec biti u fazi opadanja, ne preporučuje se da započinjete velike poslove, već da privodite kraju ono što ste započeli u vreme mladog Meseca, 4. avgusta. Zaključite, takođe, kupoprodaju nekretnine, dovršite izgradnju kuće, ali nemojte da zakazujete veridbe, venčanja, putovanja, kao ni hirurške intervencije na plućima, stomaku, želucu.

Mada se ova Mesečeva faza formira jednom godišnje, aspekti koje Zemljin satelit obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama nisu isti, zbog čega se ne ponavljaju isti događaji. Trigon sa Venerom, koja tek što je zakoračila u erotičnu Škorpiju i napeti aspekti sa retrogradnim Neptunom i retrogradnim Plutonom, planetama ljubavnog zanosa i strasti, nagoveštavaju uzbuđenja na emotivnom planu. Ali, isto tako na finansijskom planu, jer Venera i Pluton simbolizuju i novac. U dugim vezama može doći do trzavica zbog paralelnih veza ili partnerovog flertovanja. Slobodni mogu da uđu u romanse pune strasti, ljubomornih scena i uzbuđenja.

Kvadrat sa Neptunom u Ribama donosi sklonost infekcijama, ali takođe podstiče inspiraciju kod osoba koje se bave kreativnim zanimanjima, poput pisanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije