ČUVAJTE SE POVREDA Astro savet za četvrtak, 17. oktobar: Napeti aspekti na nebu poručuju - Mogući raskidi, nove veze i ljubomorne scene

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

17. 10. 2024. u 07:00

PUN Mesec jednom godišnje nađe se u nestrpljivom, impulsivnom, vatrenom znaku Ovna, a ove godine, 17. oktobra, ova Mesečeva faza formira na 24. stepenu prvog zodijačkog znaka i pravi napete aspekte sa Marsom u Raku i Plutonom , koji inače upravljaju Ovnom, kao i Škorpijom.

ЧУВАЈТЕ СЕ ПОВРЕДА Астро савет за четвртак, 17. октобар: Напети аспекти на небу поручују - Могући раскиди, нове везе и љубоморне сцене

Foto: Shutterstock

Zato će uticaj punog Meseca biti jači, jer je osnažen izazovnim kvadratima sa planetama akcije, inicijative, moći, ali i strasti, agresije, povreda. Posesivnost i agresivnost partnera (pretežno muškaraca) biće uzrok ljubomornih scena, burnih svađa i rasprava, raskida... Na udaru su Ovnovi, Škorpije, Bikovi i Vage treće dekade.

Ovi aspekti na globalnom planu najavljuju zveckanje oružjem. Trebalo bi se čuvati situacija u kojima bi moglo da dođe do povreda. Ugroženi su glava i organi na njoj, oči, uši, zubi... Opasnost takođe preti od vrele vode.

Danas, 17. oktobra, i Venera, planeta ljubavi i novca, posle više od devet meseci, ulazi u Strelca, znak putovanja, kontakata sa strancima i hedonizma. Venera će do 21. oktobra praviti opoziciju sa Uranom, donoseći Vagama i Bikovima više mogućnosti za nove susrete i poznanstva sa interesantnim osobama, kao i flert, romantične veze, kao i iznenadne rastanke i raskide.

Venera simbolizuje ono što volimo i u čemu uživamo, a njen uticaj naglašen je u Biku i Vagi, kojima upravlja, kao i u Ribama (egzaltacija). Oslabljen je u Škorpiji, Ovnu i Devici. Venerin tranzit preko devetog zodijačkog znaka najviše će odgovarati vatrenim (Ovan, Lav, Strelac) i vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija).

Kod njih će i apetit biti pojačan, budući da Venera simbolizuje i hranu, a pravi napet aspekt s Jupiterom (koji vlada znakom Strelca u kome je Venera) što pojačava njen uticaj i vodi ka višku kilograma, pri čemu treba imati u vidu da ulazimo u sezonu slava.

Na zdravstvenom planu, opozicija između Venere u Strelcu i retrogradnog Jupitera u Blizancima, od 27. oktobra do 11. novembra, povećava osetljivost respiratornih organa, donoseći opasnost od bronhitisa, naročito ako vam se jedna od ovih planeta nalazi u šestoj ili 12. kući ličnog horoskopa. Kada je reč o putovanjima, ovaj aspekt, kao i opozicija sa Uranom, može vas odvesti na destinacije na koje možda niste uspeli da otputujete krajem maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTORI ME DIŽU IZ MRTVIH: Milica Milša ima veliki zdravstveni problem