ZASADILI JAVOR NA KALEMEGDANU: Komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" obeležilo 95 godina postojanja

B.B.

23. 10. 2024. u 14:27

JAVNO komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" obeležilo je 95 godina rada akcijom sadnje stabla javora na Kalemegdanu. Ašovi su se našli u rukama v.d. generalnog direktora Dušana Tojagića, selektora muške vaterpolo reprezentacije Uroša Stevanovića i reprezentativca Vladimira Mišovića.

ЗАСАДИЛИ ЈАВОР НА КАЛЕМЕГДАНУ: Комунално предузеће Зеленило Београд обележило 95 година постојања

Foto: Zelenilo Beograd

Već tradicionalno, "Zelenilo" svake godine posadi stablo na nekoj od javnih zelenih površina sa istaknutim ličnostima koje su obeležile godinu i koje na osnovu svojih postignutih rezultata treba da predstavljaju uzor mladim generacijama.

- U toku ove godine izgrađeno je šest dečijih igrališta i dva sportska terena, nastavljeno je uređenje šetališta "Lazaro Kardenas", na dve lokacije je formiran kutak za miran odmor i završeno je i uređenje i ozelenjavanje kružnog toka kod Ušća - navode u "Zelenilu" povodom jubileja. - Trenutno se izvode radovi na osam lokacija u gradu.

- Preduzeće održava 3.000 hektara javnih zelenih površina, na teritoriji deset centralnih gradskih opština u gradu - pokazuje statistika. - Brigu vodimo o 1.293 dečja igrališta, 428 sportskih terena, 119 teretana na otvorenom, oko 60.000 drvorednih stabala u 759 ulica i preko milion stabala na slobodnim zelenim površinama. U toku prethodne sadne sezone posadili smo 17.114 stabala i 800.000 sadnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda