KADA SAN POSTANE JAVA! Pada čokoladni sneg na jedan gradić u Švajcarskoj
Švajcarski grad Olten ostao je prekriven komadićima čokolade posle kvara u fabrici čokolade Lindt.

Foto: Depozitfotos
Stanovnici su bili pomalo šokirani kada je počeo da pada sneg čestica finog kakaa u prahu koji je pokrio grad nakon što se pokvario ventilacioni sistem u fabrici.
Kompanija Lindt & Spruengli potvrdila je da je u njenoj fabrici u Oltenu, gradu između Ciriha i Bazela, došlo do manjeg kvara u ventilaciji za hlađenje pečenih komadića kakaa.
U kombinaciji s jakim vetrom koji je duvao toga dana, kako prah se proširio po neposrednoj blizini fabrike.
Ventilacioni sistem je ubrzo popravljen te je fabrika nastavila sa proizvodnjom, a iz kompanije su poručili da su čestice potpuno bezbedne po životnu sredinu i zdravlje ljudi.
(Telegraf.rs)
Preporučujemo

TEŠKA TRAGEDIJA U ŠVAJCARSKOJ: Avion se srušio u Alpima, četvoro mrtvih
25. 07. 2020. u 23:36

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)