PARIŽANI ŽUDE ZA RESTORANSKOM HRANOM: Za velike pare kuvari dolaze i kuvaju im u njihovoj kući
PARIŽANI koji žude za vrhunskom restoranskom ponudom u trenutku kad je epidemija korona virusa zatvorila restorane imaju alternativu - šefovi kuhinja dolaze da pripreme ručak u njihovoj kući.

Foto: K. Mihajlović
Fatiha El-Kadaoui prima narudžbine privatnih osoba, donosi sastojke u njihov dom i tamo priprema jela restoranskog kvaliteta. Pre epidemije imala je mnogo posla, a sada odbija i do 30 odsto zahteva mesečno.
- Potražnja je vrlo, vrlo velika - kaže ona. - Ona postoji jer su ti ljudi obično išli u restorane jednom, dva ili tri puta nedeljno.
Najčešće priprema predjelo od guščje jetre,mariniranu deveriku, jela od školjki i škampe. El-Kadaoui kaže da poštuje epidemiološka pravila i ne uslužuje društva veća od šest osoba i ne radi posle 19 sati.
Njena usluga, međutim, nije uopšte jeftina - ručak za dve osobe košta 340 evra.

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)