STUPA NA SNAGU INCKOV SRAMAN ZAKON: Objavljen u Službenom glasniku

S. M.

27. 07. 2021. u 17:31

U SLUŽBENOM glasniku BiH danas su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.

СТУПА НА СНАГУ ИНЦКОВ СРАМАН ЗАКОН: Објављен у Службеном гласнику

Foto: OHR

Prema podacima koji su dostupni na veb stranici Kancelarije visokog predstavnika u BiH, zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja na OHR stranici ili dan nakon objave u Službenom glasniku BiH, u zavisnosti od toga koji od ta dva datuma nastupi ranije. Ovo znači da će nove odredbe Krivičnog zakona BIH, koje se odnose na negiranje genocida stupiti na snagu već sutra.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno podneo ostavku, nametnuo je dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Republika Srpska je odbacila nametnuti zakon i odbila bilo kakvo priznavanje primene istog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!